BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,39
HABER /  GÜNCEL

HDP milletvekili yine terörist cenazesinde!

Geçen pazar günü PKK üst düzey yöneticisi Hülya Eroğlu'nun cenazesine katılan 3 HDP milletvekili için soruşturma açıldıktan bir gün sonra bu kez de HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran Batman'da öldürülen bir teröristin cenazesine katıldı.

Abone ol

TÜRKİYE sınırları içinde 'Kırmızı Liste'de aranan tek terörist olan ve geçen hafta Şırnak Best-Dereler bölgesinde öldürülen 'Delal Amed' kod adlı Hülya Eroğlu'nun cenaze 3 HDP'li milletvekilinin katılımıyla gömülmüş ve savcılık o 3 milletvekili hakkında soruşturma başlatmıştı.  Bugün ise HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristin cenazesine katıldı.

Lice ilçesinin Dibek köyü kırsalında güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen terörist Metin Kaplan'ın cenazesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Teröristin cenazesi Batman'ın İkiztepe Köyü Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın yanı sıra HDP ve DBP'li yöneticiler de katıldı.

3 VEKİL HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

PKK'nın üst düzey ismi Hülya Eroğlu'nun pazar günkü cenazesine HDP Mililetvekilleri Feleknaz Uca, Sibel Yiğital ve Berdan Öztürk katılmış, ve savcılık üç milletvekili hakkında soruşturma başlatmıştı.