BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  GÜNCEL

HDP, Levent Gültekin'i yalanladı! 'Olmayan teklif...'

Katıldığı televizyon programında HDP'den dolaylı yoldan milletvekilliği teklifi aldığını söyleyen Levent Gültekin'e HDP Eş Genel Başkanı Nadir Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım, 'Levent Gültekin’e, HDP’den ne resmî ne gayri resmî ne direk ne de dolaylı hiç bir adaylık teklifi yapılmamıştır.' dedi.

Abone ol

18 Nisan’da cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan eden fakat 100 bin imzayı toplayamayınca adaylıktan çekilen Levent Gültekin, HDP'den milletvekili adaylığı için dolaylı yoldan teklif geldiğini ve gelen teklifi reddettiğini iddia etmişti.  

Dün KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın programına katılan Gültekin, "Türkiye'yi değil, kendimi düşünmüş olsaydım aday olurdum. HDP 'li olduğumda Türkiye'nin yüzde 90'ı artık bana kulak vermeyecek, dinlemeyecekler, bu HDP 'li diyecekler." ifadelerini kullanmıştı. 

HDP'DEN YALANLAMA GELDİ: HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, sosyal medya hesabından "Levent Gültekin’e, HDP’den ne resmî ne gayri resmî ne direk ne de dolaylı hiç bir adaylık teklifi yapılmamıştır. Olmayan teklif nasıl Red edilir anlayamadım." açıklaması yaparak bu iddiayı yalanladı. 

Gültekin ise Yıldırım'a "Benim böyle bir açıklamam, sözüm var mı? Kimliğinizde eş genel başkan yardımcısı yazıyor, böyle gayrı ciddilik olur mu? Başlığa bakarak açıklama yapmak ayıp değil mi? HDP genel başkan yardımcısı ile konuştum onun sözünün bir anlamı yok dedi, ne olacak şimdi?" yanıtını verdi.

Ancak görüntülerde sunucunun, "HDP'den geldi mi teklif?" sorusuna Gültekin "Dolaylı yoldan geldi, benim arkadaşlarıma 'Levent düşünürse teklif etmeyi düşünüyoruz' diye geldi." yanıtını verdiği görüldü.