BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hayvan ambulansı 7/24 hizmette

Antalya Büyükşehir Belediyesi tam donanımla hayvan ambulansı ile 7 gün 24 saat aralıksız yaralı ve yardıma muhtaç sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

Abone ol

4 yılda 11 bin 781 ihbarı değerlendiren hayvan ambulansı, sevimli dostları kaderine terk etmiyor. Yardıma muhtaç dostlarımız için tek yapılması gereken sokakta gördüğünüz yaralı hayvanları 332 22 33 numaralı telefona bildirmek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nün sahipsiz hayvanların trafik kazaları ve benzeri durumlarda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek için oluşturduğu tam donanımlı hayvan ambulansı ile gece gündüz sevimli dostlara hizmet veriyor. Veteriner hekim, hayvan koruma ve hasta bakıcıdan oluşan bir ekip ile vatandaşlardan gelen ihbarlar anında değerlendiriliyor. Hayvan ambulansı ile olay yerine ulaşan ekip en kısa sürede yaralı ya da yardıma muhtaç hayvana müdahale ediyor. Acil cerrahi müdahalelerin de yapılabildiği ambulansta, yoğun bakım ünitesi, solunum cihazları gibi hayati fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanımlar yer alıyor. Yaralı hayvana daha kapsamlı müdahale ise Kepezaltı'ndaki sahipsiz hayvan bakım merkezinde yapılıyor. Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale Ambulansı hattına son 4 yılda 11 bin 781 ihbar geldi. 752 sokak hayvanına ağır cerrahi operasyon gerçekleştirildi. Günde ortalama 12 ihbara koşan ambulans, ilçelerdeki hayvanların da yardımına ulaştı. 

YARALI HAYVANLARA ANINDA MÜDAHALE 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ambulansı son olarak Döşemealtı’nda bir aracın çarptığı sokak köpeğine müdahale etti. Duyarlı bir hayvanseverin 332 22 33 numaralı acil çağrı merkezine yaptığı ihbar ile harekete geçen ambulans ekibi, hemen yola çıktı. Tam donanımlı hayvan ambulansı ile kısa sürede olay yerine ulaşan ekip, olay yerinde hemen köpeğe müdahalede bulundu. Travma teşhisi konulan köpek sedye ile taşınarak ambulansa alındı ve ilk tedavisine başlandı. Devamında hızlı bir biçimde geçici bakım evine sevki yapılan köpeğin kapsamlı muayenesine hayvan barınağında devam edildi. 

ONLAR SOKAK HAYVANI DEĞİL BİZİM KOMŞULARIMIZ

Veteriner Hekim Burak Albayrak köpeğin çarpma sonucu ayağında kırık oluştuğunu bu yönde bir tedavi uyguladıklarını belirterek, “Kırık, operasyon gerektirecek boyutta bir kırık. Ameliyata alınacak pin, plaka ya da vida uygulamalarından bir tanesi belirlenip kırıkta tedavi edildikten sonra tamamen iyileşecek. İnsanlar trafikte daha dikkatli olmalı. Hayvanların farkına varmalı ve onlarında bir can taşıdığının bilinci ile hareket etmeli. Bizler aynı ortamı paylaşıyoruz. Onlar sokak hayvanı değil bizim komşularımız. Bu konuda vatandaşlarımızın ekstra duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.