BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Haydi kendine bir iyilik yap ve bugün biraz bencil ol!

Bu yazıyı önce okuyun sonra bir kenara kopyalayın ilhama ve güce ihtiyacınız olduğunda yeniden okuyun!

Annelik ve bencil olmak çoğumuz için yan yana gelmesinden pek de hoşlandığımız kavramlar değil. Anne olunca yaşadıklarımız kutsanmış bir halde kusursuz olmayı, özverili olmak için deli gibi çırpınmayı, kendimizi unutmayı normalmiş ve başka bir çare yokmuş gibi görebiliyoruz. Ama aslında bazen biraz bencil olmakta bir sorun yok! ABD’de yayınlanan Ebeveynlik Takımı adlı internet sayfası yazarlarından Jessica Wilkins’in içini döktüğü bu yazı, bir kenara ayırıp arada kendimizi hatırlamamıza yardımcı bir ilham kaynağı olarak saklanabilir.

İşte o satırlar...

“Oğlumun doğumuna kadar geçen aylarda, evin her santimini temiz ve düzenli tutmaya kararlıydım. Bu küçücük insan geldiğinde hayatlarımızı ters çevireceğini biliyordum, bu yüzden kendim ve evimizi geleceğe hazırlamak için elimizden gelen her şeyi yaptınız. Kitapları ve blogları okudum ve yeni ve deneyimli annem arkadaşlarımdan öneriler ve tavsiyeler istedim.

Ancak, asıl gerçek şu ki, gerçekten yeni bir anne olmaya hazır olamazsın. Bebeğinizi emzirip beslenmesine bakılmaksızın, doğum şeklinizi tahmin edemezsiniz veya bebeğinizin gece boyunca uyumaya devam edip etmeyeceğini bile bilemezsiniz. Ardından, tam zamanlı bir iş ve kocanızın öngörülemeyen seyahat programında çalışmak gibi faktörleri sıralayın… Hepsi biraz ezici olabilir.

Diğer kadınlar, bir anne olmanın bencil olmayan bir iş olduğunu ve sizi sonsuza dek değiştireceğini söylüyor. Artık kendi deneyinlerimden bunun doğru olduğunu biliyorum, ancak yine de annelerin bazen bencil olmasının iyi olduğuna inanıyorum.

Başlangıçta, gerçeğe tam anlamıyla hitap etmeden önce Süpermen olacağımı düşündüm. Bu hafta pembe göz oldu (yeni annelere uyarı: pembe göz, bebek kıçında bulunan bir bakteriden geliyor) Bebek şampuanı yerine yanlışlıkla oğlumu bulaşık deterjanıyla yıkadığımı söylemiş miydim? Evet, gerçekten oldu. Bu, yeterli olduğuna karar verdiğim hafta oldu ve yardım istedim. Çalkantılı bir şarja ihtiyacım vardı.

Anne, işte sana mesajım şöyle:

BAZEN BENCİL OLMAKTA SORUN YOK

Ev temizliğinde bize yardımcı olması için birisini kiralamaya mecburdum, özellikle de tam zamanlı çalışıyor ve masrafları göze alabiliyorsanız. Ayda bir bile olsa yardımcı olur.

Yalnız bir saate kadar idare etmesi için bir bebek bakıcısı almanız sorun değildir. Hepimizin biraz yalnız zaman geçirmesi lazım.

Aileniz ve arkadaşlarınızdan yardım almayı kabul etmekte sorun yoktur. Size gerçekten yardım etmek istemezlerse teklif etmezler.

Bebeğin uyuyorken sen de dinlenmeyi hak ediyorsun.

Akşamları bir fincan kahve yada bir bardak şarap içmek iyidir. İstersen kendin için bir zevk almışsındır.

En önemlisi bunu yaptığınız için kendinizi suçlamamalısınız.

Başkaları için yapmakla ilgili olan bir tatil sezonu bittiğine göre, şimdi kendimize odaklanmak ve süreçte daha mutlu ve daha etkili ebeveynler olmak için biraz zaman ayıralım. Bir öncelik verelim ve kendimize gerçekten ihtiyacımız olduğunda yardım kabul edelim. Hep birlikte buradayız!