BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL

Hastalardan 20 bin lira 'bıçak parası' alan profesör tutuklandı

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar, tedavi ettiği hastalardan bıçak parası aldığı iddiasıyla eski sekreteriyle birlikte tutuklandı.

Abone ol

PAMUKKALE Üniversitesi Hastanesindeki hasta ve yakınlarından "bıçak parası" aldığı öne sürülen profesör ile eski sekreteri tutuklandı. Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde tedavi olan bazı hasta ve yakınlarından "bıçak parası" adı altında para alındığı ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı.

'EL EMEĞİ' ADI ALTINDA BIÇAK PARASI... İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmada, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar ile daha önce özel muayenehanesinde sekreter olarak çalışan N.İ'nin üniversite hastanesine başvuran hasta ve yakınlarından el emeği adı altında usulsüz para aldığı tespit edildi.

SEKRETERİN EVİNDE HASTA LİSTESİ ELE GEÇİRİLDİ... Özel muayenehanesini 2011'de kapatan Feridun Acar'ın eski sekreterinin adresindeki aramada, hastaların bilgilerinin kaydedildiği ajandalar ele geçirildi. KOM Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Feridun Acar ile N.İ, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

ASİSTANLAR YERİNE PROFESÖR YAPMASI İÇİN 20 BİN LİRA... Hastanenin acil servisine başvuran kritik derecedeki hastaların iletişim bilgilerini Feridun Acar'dan alan N.İ'nin, hasta ya da hasta yakınlarını telefonla arayarak beyin ameliyatını asistanların yerine Acar'ın yapması için 20 bin lira ödemeleri gerektiğini söylediği, kayıtsız şekilde para alındığı ve makbuz verilmediği öne sürüldü.

TELEFONU AÇMAYANI ACAR ARAYIP UYARDI... Feridun Acar'ın para vermeyen ve N.İ'nin telefonuna çıkmayan hasta yakınlarını arayarak, bu kişiden gelen telefonu açmalarını istediği iddia edildi.