BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Hakimlerimiz İnternet'e hakim değil!

YouTube'daki rezalete en çok bu sitenin okurları tepki gösterdi. YouTube'a o kadar çok mesaj gönderildi ki, kendini bilmez bir dangalağın koyduğu video kaydı hemen yayından kaldırıldı.

Biri gitti ötekisi geldi... İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Hacer Alkan bir kez daha o rezil videoya tepki gösterdi. Özel mesaj hazırladı ve okurlara not düştü.

Gelin görün ki, Milliyet ve Vatan hazırlanan metni kendileri hazırlamış gibi yayın yaptılar ve YouTube'a ateş püskürdüler.

Ve birgün sonra YouTube kapatıldı.

Peki YouTube'nın kapatılması doğru muydu?

Daha doğrusu YouTube'nın kapatılmasına karar veren hakim doğru bir karar almış mıydı?

Hayır!

Şunu açıklıkla söylemeliyim ki, hakimlerimiz İnternet'e hakim değil ne yazık ki... YouTube gibi Türkiye'de de benzer şekilde site kapatılmıştı çünkü.

Ankara'da bir hakim karşısına çıktım dün. O sordu ben cevapladım.. Duruşma bitti bu sefer ben sordum:

"YouTube'nın kapatılmasını doğru buluyor musunuz?"

"Hayır" dedi hakim ve ekledi:

-Yapılana "yayını durdurma" derler. Sitenin tamamı kapatılamaz, kapatılmamalı. Aykırı bir yayın varsa sadece o yayın için durdurma kararı verilmeli.

Habervitrini ve birkaç site kapatıldığı zaman yukarıdaki görüşlerin aynısını söyledim. "Bu yanlıştır" dedim ve hala bu görüşümde ısrarlıyım.

Doğan Grubu ile ilgili biz bir haber yapmıştık. Mahkeme kararı geldi, yaptığımız haberin yayını, mahkeme kararı ile durdurulmuştu. Yani bir tek hakimlerimiz bilgisiz değil bu işte, dava açan avukatlar da öyle. Onlar ne diyorsa hakim de aynısını yapıyor.

Dün gördüm ki Ankara bu konuda hayli bilinçli. Özel seminerler verilmiş, bilişim konusunda hakimler savcılar bilgilendirilmiş. Hal böyle olunca, biri vur deyince, Ankara'nın adaleti öldürmüyor.

Özeti şu:

YouTube'nın susturulması yanlıştı. Bu yanlışın yapılması bizi dünya aleme rezil etmiştir. Daha da edecektir. Eğer sadece yayımlanan o rezil görüntü için karar alınsaydı, ne ben ne de başkası YouTube'nın kapatılmasını tartışmayacaktı.

Lütfen şu mereti öğrenin artık!