BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan inandı ve saklandı! Olay iddia

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Hakan Fidan'la ilgili yankı uyandıracak bir iddiada bulundu.

Abone ol

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'nun "Hakan Fidan inandı ve saklandı" başlıklı yazısı çok konuşulacak.

Uğuroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde saatlerce kendisine ulaşılamayan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kaleme aldı. Uğuroğlu'na göre, Hakan Fidan darbe ihbarını ciddiye aldı ve saklandı.

ERDOĞAN ULAŞAMAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Askeri hareketlilik iddiaları üzerine saatlerce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ulaşamadım. Darbe girişimini eniştemden öğrendim" sözlerinden Fidan'ın saklandığı sonucuna ulaşan Yeniçağ yazarı Uğuroğlu, Fidan'ın devletin istihbarat kurumunu başsız bırakmakla suçladı.

Fidan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a darbe girişimi konusunda gelişmeleri aktaramadığına dikkat çeken yazar, Fidan'ın aksine Hulusi Akar'ın darbeye ihtimal vermediğini bu nedenle de o gece Genelkurmay'da kaldığını savunarak yazısına şöyle devam ediyor:

HULUSİ AKAR RÜYASINDA GÖRSE İNANMAZDI

"Akar Paşa bir darbe kalkışması olsa dahi emir komuta zinciri içerisinde bastırılacağını düşünerek karargâhtaki odasında kalmaya karar vermiş demek ki.

AKP Milletvekili Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli'nin makam odasına yaveri ile gelip, "Komutanım siz de bize katılın" diye darbecilerin başına geçmesini önereceklerini Akar Paşa rüyasında görse inanmazdı sanırım.

Askeri kaynaklardan aldığım bilgiye göre Dişli'nin bu teklifine çok sert küfür ve hakaretlerle karşı koyan Akar Paşa, daha fazlasını yapmasına imkân tanınmadan derdest edildi.

İNANDI VE SAKLANDI

Son söz şudur; MİT Müsteşarı Hakan Fidan 15 Temmuz'da darbe girişimi olacağına inandı ve saklandı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise buna ihtimal vermeyip karargâhını terketmeyince derdest edildi."