BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  GÜNCEL

Hakan Atilla neden Amerika'da tutuklu ne yaptı eşi kimdir?

AMERİKA'da tutuklu bulunan Halkbankası eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla'nın cezası bugün belli oluyor. Peki Hakan Atilla'nın suçu ne neden Amerika'da tutuklu eşi Burçin Atilla kimdir? İşte Hakan Atilla ve ailesi hakkında merak edilenler;

Abone ol

AMERİKA'da tutuklanan Mehmet Hakan Atilla Halkbankası eski genel müdür yardımcısı. Reza Zarrab davasına dahil olduktan sonra Zarrab itirafçı o da sanık oldu. Hakan Atilla için karar günü gelirken eşi Burçin Atilla onu ancak duruşma salonlarında görebildi.

Mehmet Hakan Atilla, 1970 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimine yine burada devam eden Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Tahsilini tamamlamasının ardından 1995 yılında Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla göreve başlayan Atilla, daha sonra Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman sıfatıyla görev aldı. Atilla son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2007-2011 yılları arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Mehmet Hakan Atilla, 2011'den bu yana ise Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

hakan atilla kimdir nereli sorgu görüntüleri

HAKAN ATİLLA NEDEN HAPİSHANEDE? : Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'nin New York kentinde tutuklandı. ABD'nin İran'a olan yaptırımlarını delmek ve bankacılık sahtekarlığı yaptığı gerekçesiyle FBI tarafından gözaltına alınan Mehmet Hakan Atilla, aynı gün hakim karşısına çıkarıldı ve tutuklandı. Reza Zarrab'ın davasıyla bağlantılı olarak tutuklanan Mehmet Hakan Atilla, Manhattan'daki cezaevine konuldu. Reza Zarrab itirafçı olurken Hakan Atilla için 200 yılı aşkın hapis cezası talep edildi.

Hakan Atilla Amerika'da tutuklu bulunurken eşi Burçin Atilla onu aylar sonra ziyaret edebildi.