BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31

Güneşli havaya aldanmayın! Hafta sonuna dikkat!

Güneşli havaya aldanmayın! Hafta sonuna dikkat!

Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış ve fırtına uyarısı geldi. Son hava durumu raporlarına göre Cumartesi öğleden sonra sağanak yağış, pazar günü ise şiddetli fırtına ve sağanak yağış var. İşte 5 günlük hava tahmini...

Güneşli havaya aldanmayın! Hafta sonuna dikkat!

İSTANBUL'da sıcak ve güneşli hava sizi kandırmasın. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbullular başta olmak üzere sıcak havanın etkisindeki tüm bölgelere son dakika hava durumu uyarısı geldi. Meteoroloji, İstanbul'da havanın cumartesi günü parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı geçeceği, pazar günü öğle saatlerinde yağışların etkisini artıracağı ve kuvvetli olacağı (20-40 kiliometre/metrekare) tahmin ediliyor. Yurdun tamamında sıcaklıklar düşerken, yağışlı hava dalgası hakim olacak. İşte meteorolojinin haftalık hava tahminleri...

Güneşli havaya aldanmayın! Hafta sonuna dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta sonu kuvvetli güneyli rüzgarlar ile daha da artacak. Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıklar, pazar günü öğleden sonra Marmara Bölgesi'nde, hafta başından itibaren ise kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak. Sıcaklıklar, gelecek hafta mevsim normalleri civarına inecek.

Güneşli havaya aldanmayın! Hafta sonuna dikkat!

Rüzgarın bu gece yarısından başlayarak, cumartesi ve pazar günü öğleden sonraya kadar Marmara ile Ege'de güneybatı yönlerden kuvvetli (lodos) ve yer yer fırtına şeklinde (50-75 kilometre/saat) eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, pazar günü öğle saatlerinde itibaren karayele dönmesiyle etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yarın kıyı Ege'nin, akşam saatlerinden itibaren ise batı bölgelerinin yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in yağışlı geçmesi, yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülüyor.

Güneşli havaya aldanmayın! Hafta sonuna dikkat!

PAZAR GÜNÜ YURT GENELİNDE GÖKGÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ: Türkiye'nin pazar günü batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısının yağışlı geçmesi, yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışın, Marmara'nın batısı ile İstanbul, İzmir ve Manisa çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kuvvetli olması bekleniyor.