BIST 9.777
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.437,21

Gübre böceği, BTS grubu ve 11 yaşındaki kızlarımız!

Çocuklarımızın mayalanma sürecini ateşe atmayalım! Pişmeden kavrulurlar, köz olurlar.

Sadece gençleri değil çocuklarımızı da kaybediyoruz…

Altıncı sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki oğlumun anlattığı bir olay beni kara kara düşünmeye ve yeni neslin gittiği istikamet hakkında ciddi endişeler duymama yol açtı.

Oğlum bana şunları anlattı: “Baba, bizim sınıfımızdaki kızlar BTS Grubu’nun posterlerini yanlarında taşıyorlar. Teneffüslerde çantalarından çıkarıp büyük hayranlıkla seyrediyorlar. Hatta bazıları onların resimlerini öpüyor. Söylediklerine göre onları çok seviyorlarmış, onlara âşık olmuşlar ve onlara tapıyorlarmış” 

Benim refleks icabı vermiş olduğum tepkinin karşılığında ise; “Baba yanlarında getirdikleri resimleri özellikle erkeklere göstererek; “baaakkk!! Ne kadar yakışıklılar değil mi?” diye gözümüze güzümüze sokmaya çalışıyorlar.”

Oğlumun anlattıklarından sonra merak edip baktım BTS Grubu neymiş diye. İşte o zaman anladım olayın vahametini. BTS, Korel’i bir müzik grubu ve 7 genç erkekten oluşuyor.

Giyim tarzları, yaşam tarzları, inançları, kültürleri, velhasıl kelam her şeyleri bizden çok farklı.

Bizim kültürümüzle, dinimizle, milli örf ve geleneklerimizle örtüşen hiçbir şeyleri yok.

Ve düşünebiliyor musunuz bizim daha 11 yaşındaki kızlarımız bu ne idiğü belirsiz gençlerin hayranı.

Hayranı olmaktan da öte onları deli gibi seviyorlar, aşık olmuşlar ve cansız resimlerine bakarak ne kadar yakışıklı diye öpüyorlar…!

Aman Allah’ım… Aman Allah’ım… Ne korkunç, ne felaket bir tablo…

Çocuklarımızı nasıl bir yetiştirme süreci içerisinde tutuyoruz?

Toplum bu çocuklara hiç mi örnek olamamış?

Milli eğitimimiz bu çocuklara ne öğretiyor?

Toplum ve devlet olarak bir an önce başımızı ellerimizin arasına alıp düşünmeye ve tedbir almaya ihtiyacımız var. Eğer milli ve manevi değerlerimizden uzaklaşma yaşı 11’e kadar düştüyse ortada çok ciddi bir sorun var demektir.

Suç asla çocuklarda değil. Çünkü pedagojik bir gerçek olarak “Çocuklar görerek öğrenirler”.

Demek ki bizler aile, toplum ve devlet olarak bu çocuklara çok kötü örnek oluyoruz. Değerler eğitimimiz yerlerde sürünüyor demek ki…

Nasıl sürünmesin ki?

Batı ve yabancı hayranlığı, milli ve manevi değerlere uzaklaşma hayatımızın her yerinde, her anında. Televizyonlarımız başta olmak üzere internet, sosyal medya, yazılı medya…

Çocuklarımızın mayalanma sürecini ateşe atmayalım! Pişmeden kavrulurlar, köz olurlar.

Bunları pek tabi söylerken kendi çocuklarımı düşünerek, hassasiyet perspektifinde dile getirmeye çalışıyorum. "Bizim çocukluğumuzda gençliğimizde yaşayamadıklarımızı çocuklarımız yaşasın" düşüncesi ile ellerine vermiş olduğumuz imkânlar nerelerde kullanılıyor?

Fitnenin çok derinleştiği zamanları yaşıyoruz. Fitne artık çocuklarımıza kadar ilişmiş durumda!

Fitnenin kucağında toplum değerlerini ve inanç değerlerini bilmeden, kendi özgüveni ile kimliğini inşa edemeyecek kadar yabancı hayranlığı içerisinde olacaklarsa varsın cahil kalsınlar.

Gübre böceğinin bile yaptığı bir iş, oynadığı bir rol vardır, çocuklarımız da her biri bir rol için seçilmişlerdir, o rolleri oynayacaklar ve şahsiyet, karakter sahibi olacaklardır.

Çocuklarımızın oynamaya çalıştıkları rolleri nasıl nereden almaya çalıştıkları biz ebeveynlerin birincil derdi olmalı.

Her yer ama her yer BTS gibi ne idüğü belirsiz gruplarla dolu. Hiçbir sosyal süzgece tabi tutmadan boca ediyoruz hayatımıza…

Ey aileler, ey toplum, ey devlet…

Bir an önce kendimize gelmeye ihtiyacımız var. Yoksa –eskiden gençlik elden gidiyor derlerdi- çocuklarımız elden gidiyor.

Eğer çocuklarımıza kendimizden rol modeller gösteremiyorsak vay bize, vahlar bize…