BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97

GrandlandX Sürüş izlenimleri

Bana göre tasarımında kendisine has bir albenisi bulunan Grandland X asfalt zemindeki konforunun yanında hafif arazide beklediğimden daha başarılı bir performans gösterdi.

 Mokka ve  Crossland ardından opel’in X serisinin en büyüğüyle de tanışmış oldum. Son kullandığım Crossland sonrası karşımda çok daha ayakları yere basan bir Kompakt Suv var. Bana göre tasarımında kendisine has bir albenisi bulunan Grandland X asfalt zemindeki konforunun yanında hafif arazide beklediğimden daha başarılı bir performans gösterdi. Özellikle sahip olduğu intelligrip akıllı çekiş kontrolünün etkisiyle bozuk zeminde daha güvenli sürüş imkanı tanıyor.

İç kısımda yüksek sürüş pozisyonu ve  opsiyonel alınabilecek cam tavanla ferah bir ortam ve geniş bir görüş açısına sahip. Sade ve kaliteli görünen iç kısımda gösterge paneli ve dokunmatik ekranlı orta konsol yatay olarak sürücüye doğru konumlanmış durumda buda sürüş esnasında kullanım kolaylığı getiriyor. Bu dokunmatik ekran aynı zamanda Android Auto ve Apple Car Play ile akıllı telefonunuza bağlanmanızı sağlıyor.  Kolçak içi, kapı içleri, torpido, direksiyonun sol tarafında bulunan küçük ama derin çekmece, vites arkasında küçük önünde büyükçe bir boş alanla eşyalarınız için bolca alan var. Kolçak içinde aynı zamanda akıllı telefonunuz için kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Opsiyonlu AGR siyah deri koltuklar hem ısıtma hem soğutma özelliklerine sahip, dilerseniz kişisel zevkinize göre özelleştirebildiğiniz GrandlandX için orta konsol ve ön kapı içlerini aydınlatabiliyorsunuz. Arka kısımdaki baş ve diz mesafesi uzun boylu yolcularında rahat edebileceği şekilde geniş, koltukların orta kısmında iki bardaklık bulunuyor bu bardaklığın arkasındaki kapakla bagaja erişim sağlanabiliyor aynı zamanda bu kısım kayak vb uzun eşyaları taşırken iç kısımdaki hacimden faydalanmanızı sağlıyor. Otomatik bagaj kapağı aynı zamanda sensörler sayesinde ayak hareketiyle de açılabiliyor. 514 litrelik geniş bagaj hacmi tam yatan koltuklarla 1652 litreye ulaşıyor. Koltuklar yatınca oluşan düz zemin ise yükleme için büyük kolaylık sağlıyor.

Güvenlik ve sürüş konforu anlamında da oldukça donanımlı gelen GrandlandX , yaya tespit ve acil fren destekli ön çarpışma uyarı sistemi, sürücü yorgunluk tespit sistemi, otomatik hız sabitleyici (opsiyonel), kör nokta uyarı sistemi,şerit koruma sistemi,trafik hız işaret tanıma sistemi gibi özellikler yanında gelişmiş park desteği sunuyor.  Excellence donanım seviyesinde standart olarak sunulan elektronik IntelliGrip Çekiş Sistemi ile bozuk ve zorlu zeminlerde daha güvenli sürüş mümkün.Sürücü bu sistemi kullanarak beş farklı sürüş modu arasından tercih yapabiliyor. Sonrasında sistem, otomatik olarak ön tekerleklere tork dağılımını, vites değişim noktalarını ve gaz tepkisini koşulların gerektirdiği şekilde otomatik ayarlıyor. Böylece Grandland X kar, kum, çamur ya da ıslak zemin gibi zor koşullarda etkili yol tutuşu sağlıyor. Aynı zamanda 50km ye kadar olan hızlarda esp nin devreden çıkmasına izin veriyor.

GrandlandX ile İstanbul- Sapanca arası asfalt yolda, Kartepe’de ise bozuk ve çamurlu yolda sürüş yaptım. Asfaltta beklediğimden çok daha konforlu olan araç yalıtım konusunda da çok iyi, ama asıl keyif aldığım alan ise yağmur altında çok daha bozulan toprak yollar oldu, her ne kadar arazi aracı olmasa da oldukça yetenekli olan GrandlandX, hafif arazide de beklediğimden daha konforluydu.

2017’de Enjoy ve Excellence donanım seviyelerinde satışa sunulan Grandland X’e 2018’de panoramik cam tavan hariç tüm opsiyonları bünyesinde barındıran Ultimate seviyesi de eklendi. 2018 model yılı tavsiye edilen satış fiyatları ise şu şekilde:

Enjoy

· 1.2 130 HP Manuel Şanzıman S&S MT-6 (Benzin) 140 bin 900 TL

· 1.2 130 HP Otomatik Şanzıman S&S AT-6 (Benzin) 160 bin 900 TL

· 1.6 120 HP Manuel Şanzıman S&S MT-6 (Dizel) 167 bin 900 TL

· 1.6 120 HP Otomatik Şanzıman S&S AT-6 (Dizel) 178 bin 900 TL

Excellence

· Excellence 1.2 130 HP Manuel Şanzıman S&S MT-6 (Benzin) 171 bin 900 TL

· Excellence 1.2 130 HP Otomatik Şanzıman S&S AT-6 (Benzin) 182 bin 900 TL

· 1.6 120 HP Manuel Şanzıman S&S MT-6 (Dizel) 189 bin 900 TL

· 1.6 120 HP Otomatik Şanzıman S&S AT-6 (Dizel) 200 bin 900 TL

Ultimate

· 1.2 130 HP Otomatik Şanzıman S&S AT-6 (Benzin) 204 bin 900 TL

· 1.6 120 HP Otomatik Şanzıman S&S AT-6 (Dizel) 222 bin 900 TL