BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Geleceğe yatırım yapamama yöntemleri!

Burada defalarca kez geleceği yakalayabilmek adına atılması gereken adımlara değindim...

Burada defalarca kez geleceği yakalayabilmek adına atılması gereken adımlara değindim. “Çağın gerisinde kalmamak için nelere önem verilmeli, neler göz ardı edilmeli?” konularını ele aldık birlikte. Ancak bir de inatla çağın gerisinde kalmak için çabaladığımız durumlar var.

Dünyanın farklı yerlerinde, olağanüstü teknolojik hedefler üzerine çalışmalar yapılıyor. Bazılarının uygulamaya konulması an meselesi.

Dünyadaki en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi olan, enerji ihtiyacını karşılamak adına atılan adımlar dudak uçuklatacak cinsten. Kağıt inceliğinde güneş panelleri üzerine yapılan çalışmaları mı dersiniz? Yoksa enerji tutma ve depolama oranının kat be kat artırıldığı güneş paneli çalışmalarını mı konuşalım?

Belki de ulaşımın kanayan yarası olan trafik sıkışıklığını gidermek için üzerine çalışılan proje ve prototipleri konuşmalıyız. Yok yok konuşulması gereken şey; sanırım, kendi kendini onaran kumaş çalışmaları olmalı!

Hangisini konuşursak konuşalım, tek bir noktaya varacağız. Eğitim.

Ve biz, arabalardaki cam filmlerini konuştuğumuzdan daha uzun süre eğitimi konuşmaya başladığımız zaman ileriyi görebilecek duruma geleceğiz!..

***

10 Kasım 1938

10 Kasım ile ilgili çok fazla bir şey yazmak istemiyorum. Çünkü ne yazsam, ne kadar yazsam bir şeylerin hep eksik kaldığı hissi beliriyor içimde. Geçmiş 10 Kasım’da elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama yine de bu hissiyatı yenemedim.

Atamızın değerini anlatmaya çalışırken kelimelerin kifayetsiz kalmama ihtimali var mı? Atam, sana olan borcumuzu ödeyemeyiz.

Tüm imkansızlıklar içerisinden bir imkan çıkarıp, özgürlüğü bizlere veren, ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle anacağız inşallah.

Bu arada, bazılarının aklı başına yeni gelmiş. Atamızı anmanın bu ülkenin şanlı tarihine saygı duymak demek olduğunu yeni anlayanlar var. Bu konu üzerine de bir şeyler söylemek gerek.

Her 10 Kasım’da Atamızı saygıyla anmak her Türk vatandaşının üzerine düşen vazifedir zaten. Bunu anlamış olmaları güzel. Ancak umut ediyorum ki, bir seneye mahsus olmaz.

Ayrıca bu hassasiyetlerini, Atamıza küfretmeyi meziyet sayan hastalıklı insanları kınama konusunda da bekliyoruz.

***

Siyah ve Beyaz…

Hayat bizden sorduğu sorulara cevap olarak “Evet ya da Hayır” dememizi bekler çoğu zaman. İnsanlardan size gelen sorular da bu niteliktedir.

Oysaki hayat sadece siyah ve beyaz ile açıklanamayacak kadar kompleks bir yapıdadır. Bu durumu en karakteristik soru ile örneklemek isterim.

“Aşk mı? Para mı?”

*

Bu konuya değinmemin sebebi şu: Hayattaki ön ezberlerimiz, bilinçaltımızı kontrol eder ve bizi sürekli siyah veya beyaz gibi birbirinden uzak ve net açıklamalar yapmaya, dolayısıyla bu doğrultuda seçimler yapmaya iter.

Gelin görün ki, bu yanıtlar çoğu zaman yanlıştır. Sevdiğiniz ve değer verdiğiniz kişileri yere göğe sığdıramazken, bir anda yapılan tüm iyilikleri silmek ve yaşanan güzel günleri unutmak, yok saymak ne kadar mantıklıdır?

O bilindik söz gibi değildir hayat. Yani madalyonun öbür yüzü deriz ama hayat madalyon değildir ve sadece iki yüzü yoktur. Unutmayın lütfen, siyah ve beyaz arasındaki skalaya yeryüzündeki tüm renkleri sığdırabilirsiniz.

***

İYİ Parti…

İYİ Parti için hızlı bir başlangıç yaptı demek yanlış olmayacaktır. Tecrübeli isimlerden kurulu bir Genel İdare Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu var. Her şeyden önemlisi halktan son derece olumlu geri dönüşler almayı başaran bir Genel Başkanları var. Meral Akşener kesinlikle halka hitap etmeyi biliyor. Halka dokunmayı bilen lider olmak kolay değildir.

Bürokrattan farkı olmalıdır parti liderlerinin. Sözümü söyler kenara çekilirim deme lüksleri yoktur. Söylediklerini anlatabilmek durumundadırlar. Geri dönüşleri tartmalı ve ona uygun hareket etmelidirler. Meral Akşener bu hususlara dikkat ediyor ve ona göre adımlar atıyor.

İYİ Parti kimseyi küstürmemeli ve halkın tamamını kucaklamalıdır. Şu an için öyle yapıyorlar. Devamını beklemek ve görmek lazım…

Sağlıcakla kalın…