BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27

Garcia Resort & SPA Hotel'in Gözbebeği Gürel Bergen

Gürel Bergen, Bizde otelcilik dededen aileden gelen bir meslek diyor ve rahmetli dedesi Avni Bulduk 1968 yılında Ankara Bulduk Otelini hizmete açarak temelleri çok eski yıllara dayanan otelcilik serüvenini başlatmış.

Merhabalar,

Bu hafta sizlerle 1 Mayıs 2014 tarihide açılan Fethiye Ölüdeniz’de ki Garcia Resort & SPA Hotel’in gözbebeği genç otel lideri Gürel Bergen ile tanıştırmak istiyorum.Gürel Bergen İzmir’de doğmuş ve sırasıyla Ankara, Antalya, İstanbul ve Amerika da eğitimin almış ve   Arel Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümünde Lisans Eğitimini tamamlamış.

   

Dede den Toruna Otelci

Gürel Bergen, Bizde otelcilik dededen aileden gelen bir meslek diyor ve rahmetli dedesi Avni Bulduk 1968 yılında Ankara Bulduk Otelini hizmete açarak temelleri çok eski yıllara dayanan otelcilik serüvenini başlatmış. Annesi Arzu Bulduk ise 1998 yılında Antalya Side deki Pasific Oteli tamamlayarak Türk Turizmine kazandırmış.

                  

Bellboyluktan Otel Patronluğuna

Gürel Bergen Antalya otelciliğinde adeta doğdum, görerek yaşayarak, tecrübe ederek, otellerde çalışarak dünden bugüne hayatım otellerde geçti desem yanlış olmaz diyor. Otelciği çok seviyorum, işimi doğru öğrenmem de meslek kariyerimi doğru planlamamda yıllardır turizm ve otel yöneticisi olan Annem Arzu Bulduk’un öğretilerinin bana çok büyük katkıları oldu. Kendisi beni lise zamanındaki stajımda bile başka bir otelde bellboyluk görevini yaptırarak sektöre hazırladı ve hep şunu söylerdi ki “ileride anlayacaksın benim seni bu zamanda neden çalıştırmak istediğimi”. Şimdi görüyor ve anlıyorum ki annem dediklerinde çok haklıymış. Kimse tepeden inme otel sahibi olamaz, tabii olanlar var ama onları da görüyoruz yaptıkları eksik işlerle… önemli olan otel patronu olmak değil turizm ve otelcilik sektörünün gerekliliği eğitim, bilgi, altyapı, vizyon, misyon ve günümüzün getirdiği otel dinamiklerini, hizmet ve servis sektörünü, iş bileşenlerinizi ve portföyünüzü çok iyi anlayıp yorumlayıp, kurgulamalısınız doğru zamanda doğru yerde, doğru işe imza atmalısınız. Önemli olan otel açmakla birlikte doğru otel yatırımları ve yerlerini konseptlerini oluşturabilmek ve tatilcilerin, personelinizin, işbirliği yaptığınız partnerlerinizin, ülkenizin ve dünyanın ışığı olabilmeniz.

  

1 Mayıs 2014 tarihinde Fethiye Ölüdeniz’de ki Garcia Resort & SPA Hotel’in kapılarını Türk turizminin hizmetine açtık. Benim ve ailem için çok çok değerli ve kelimelerle tarif edemeyeceğimiz rahmetli ağabeyim 2012 yılında temellerini atarak gecesini gündüzüne katıp büyük emek ve gayretlerle yoğun mesai harcayarak başladığı otelimiz canım ağabeyimin vefatı üzerine bizler tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Ben ve genç ekibimle yola devam ediyoruz.

  

Genel Müdürüm Umut Geven ve ekip arkadaşlarımız 2016 tatil sezonu için aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fethiye Ölüdeniz bölgesinde Garcia Resort olarak konfor, kaliteli hizmet, hijyen ve huzuru doğa, deniz ve temiz hava ile birleştirerek tüm dünyada ün yapmış Ölüdeniz’de misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve onların haklı beğenisini, memnuniyetini kazanmak istiyoruz.

Peki Gelecekteki Otel yatırımları ve projelerinizden bahseder misiniz?

Çok değerli Alper Tekbaş,  gurubumuz ve kendi şahsım adına yapacağımız yatırımlar 2016 yılı itibari ile hızlanışa geçecek. Ege bölgesinde büyük ve ufak butik konseptlerde oteller açmayı hedefliyoruz.  Fethiye ve Çeşme de birer otel ile görüşme halindeyiz ve anlaşma durumunda grubumuza dahil edeceğiz. Fethiye bölgesindeki turizm kalitesini daha üst seviyelere taşımak için bugüne kadar gördüğüm ve tecrübe edindiğim otelcilik sistemlerini bölgeye getirme kararı aldım. Gerek yurtiçi gerek yurt dışı kaliteli hizmet ve iyi otelcilik anlayışını Ege bölgesine yapacağımız yeni tesislerle sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda tüm dünyada otelcilik adına ayak basmadık yer bırakmak istemiyorum. Yurtdışında sürekli seyahat ve araştırma ve ar ge çalışmalarımı sürdürüyorum. Türkiye’deki güvenle tercih edilecek otel adresleri olacağımıza inancım sonsuz…

Umut ediyorum ki önümüzdeki günler Türk Turizmin güneşinin bol kazanımlarının yüksek olduğu günler olur…Antalya’da 15-16 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak G20 zirvesine sayılı günler kaldı. Bu zirve ülkemizin tanıtımı için tarihi önem taşıyor.

  

Türkiye’nin en çok turist ağırlayan ülkeler sıralamasında 6.sırada olması; coğrafi, tarihi ve kültürel değerleri, eşsiz kumsalları, gezilip görülecek yerleri, antik kentleriyle turizm sektöründeki genç dinamik yapısı, otel çeşitliliği ile çok önemli bir misyonu üstlenmiş durumdayız.  G20 zirvesi Türkiye için gurur verici bir organizasyon ve turizm otelcilik sektöründeki potansiyelimizin güvenini tüm dünyaya perçinleyen ve ülke tanıtımımıza çok büyük faydaları olacak. 

Bizler gibi genç otel liderlerinin yatırımlarına ve geleceğe daha çok çalışarak sürdürülebilir istikrarla ülkemize turizmde katkılar sağlamamız için, en iyisi olmamız için umut veriyor.

İşte bu hafta sizlerle Gürel Bergen’in dobra dobra yüreğinden geçenleri, dününü bugününü, mesleği adına hayallerini paylaştım. Delikanlı, sözünün eri, gözü pek, çalışkan, cesur ve yapmak istediklerini hayata geçirebilecek kararlılıkta genç bir otel lideri.  Yolun, gönlün, bahtın başarıların açık ve daim olsun…

Tatil tadında kalın…