BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57

Frikikten tayyare, ne getirir siteye?

"Frikikten teyyare tık getirir siteye" anlayışı İnternethaber'in kişilikli imajını bozacağı gibi uzun vadede okur kaybına da yol açacaktır.

İnternethaber'in kurulduğu günden beri övündüğü bir duruşu var. Özellikle "açık saçık" diye tabir edilen kadın fotoğraflarının, bir meta olarak kullanılmasına karşı bir duruş bu. Fakat son zamanlarda bu çizginin sınırlarının ihlale uğradığına dair şikayetler çoğalmakta. Açıkcası bu şikayetler haksız da değil.

Konya'dan bir akademisyen okurumuzun, konuyla ilgili gönderdiği mailden bir kısmı sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
"Sitenizin sıkı bir takipçisi olarak bir noktada eleştirilerimi sizinle paylaşmak istedim. Şöyle ki; ana akım medyanın online uzantıları olan sitelerde görmüş olduğumuz çıplak kadın fotoğraflarına sizin de yer veriyor olmanız, genel kalitenizin düşmesine neden oluyor. Daha fazla 'tık' almak adına yayınlanan şuh bedenlere ait galerilerin, hedef kitlenin kısa vadede anlık dikkatini çekse de uzun vadede sizi nitelikli okurlardan uzaklaştıracağını üzülerek hatırlatmak istiyorum. "Onlar yapıyorsa biz alâsını yaparız" şeklindeki bir yayıncılık zihniyetiyle hareket ettiğiniz sürece çıplak kadın taciri olmaktan öteye geçemeyeceksiniz. Daha amiyane ve popüler bir tabirle ifade edecek olursam, 'biz erotik değil politik frikikleri' takip etmek istiyoruz."

Yine Zeyrek rumuzlu bir okurumuzun mailinden ufak bir kısım:

"Haber okumak icin siteye giriyoruz, her sayfada mutlaka baldır-çıplak kadın resimleriyle karsılaşıyoruz ve siteyi terketmek zorunda kalıyoruz. Bugün yine her sayfa da bir mayolu kadın resmi var. "Bunların getirisi ne İnternethabere?" anlamıyorum. Hiç olmazsa magazin kısmına koysunlar bunları, vazgeçemiyorlarsa.  Bunları kaç kişi okuyor ki? Öbür taraftan bir o kadar okur kaybediyorsunuz, değer mi?"

Eminim pek çoğunuz bu görüşe katılıyorsunuz. Tabi madalyonun bir de öbür yüzü var. Aşk-ı Memnu misali ; bu tarz fotoğraf ve haberler en çok şikayet alan ama aynı zamanda en çok tıklanan haberler. Özellikle galeri haberlere baktığımızda, normal bir galeri 300 bin tık alırken bu tür bir galeri 900 bin tık alabiliyor. Toplumsal olarak sadece haberler noktasında değil, diziler, gazeteler gibi pek çok alanda da bu kısır döngüyü yaşadığımız bir gerçek. Fakat bu gerçeklik yapılanı asla haklı çıkarmaz, çıkarmamalı. İnternethaber bu konuda üstüne düşeni yapmalı.

"Frikikten tayyare, tık getirir siteye" anlayışı İnternethaber'in kişilikli imajını bozacağı gibi uzun vadede okur kaybına da yol açacaktır. Bunun için sizlerin uyarıları doğrultusunda şikayetlerinizi yetkili mercilere ilettim. Editörlerin bu konuda daha hassas davranacakları sözünü aldım. 

TARİH VE SAAT NE OLDU?
 
İnternethaber yenilendiğinden bu yana okuyucu yorumlarında tarih ve saat görmek istediğinize dair bir çok yorum aldım.

Yorum yazan okurun hangi tarih ve saatte ne yazdığını görmek istemesi gayet doğal. Hatta çoğu zaman yorum yazan okurlar arasında karşılıklı yazışmaya, sohbete dönüşen bir ortam oluşuyor. Okur da kendisine kim, ne zaman cevap yazmış görmek istiyor. Bu konu ile ilgili sürekli gelen okur uyarılarını teknik kısımla ilgilenen arkadaşlara iletmeme rağmen henüz bir gelişme olmadığını bana konuyu soran okurlarımıza bildirmek istedim.