BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Financial Times'tan güven notu: Berat Albayrak kayınpederini ikna etti

İNGİLTERE'nin etkin ekonomi gazetesi Financial Times , Merkez Bankası'nın faiz artırımını manşetine taşıdı ve Berat Albayrak ile ilgili çarpıcı bir analize imza attı.

Abone ol

Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği 625 baz puanlık faiz artırımı İngiliz basınında da geniş yer bulurken Financial Times gazetesi bunu manşetine taşıdı. Times, "Faiz yüzde 24'e çıkınca Lira değer kaybının bir kısmını telafi etti" başlığını kullandığı haberinde Berat Albayrak'a yönelik satırlarıyla dikkat çekti.

Gazetedeki analiz haberde Berat Albayrak'ın Merkez Bankası'nın aldığı kararın sorumluluğunu üstlenerek uluslararası piyasaların başta ona karşı olan güvensizliğini telafi ettiğini yazdı. İşte haberden bazı bölümler:

"Seçimden sonra eski Merrill Lynch bankacısı Mehmet Şimşek'in hükümetteki görevinden ayrılıp ekonomi yönetiminin Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a verilmesi, çok sayıda kişinin Ankara'da geleneksel ekonomik kurallara uyacak kimse kalmadığını düşünmesine yol açtı. Temmuz ayında faizlerin artırılmaması da Erdoğan'ın seçim öncesi söz verdiği üzere ekonomi yönetiminde daha fazla söz sahibi olduğuna dair düşünceyi güçlendirdi.

Berat Albayrak sesini duyurmaya başladı
"Bazılarına göre dünkü kararın sorumluluğunu Berat Albayrak üstlendi. 40 yaşındaki eski Enerji Bakanı başta uluslararası finans topluluğunun güvenini kazanmakta zorlansa da şimdilerde sesini duyurmaya başladı. Ağustos ayında 6 bin katılımcıyla bir konferans düzenleyen Albayrak, geçen hafta Londra'da bir grup yatırımcıyla kapalı kapılar ardında bir görüşme gerçekleştirdi.

'Albayrak kayınpederini ikna etti'
"Bluebay Varlık Yönetimi Yükselen Piyasalar Stratejisti Tim Ash, "Albayrak bariz bir şekilde Londra'daki herkesi dinledi ve kayınpederini ikna etti" diyor.

Merkez Bankası faiz kararı bomba Erdoğan sonrası doların beklediği açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası'nı bombaladı! 'Sabrediyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bomba döviz ve faiz çıkışı