BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05

FIAT 500L LIVING Sürüş İzlenimi

FIAT 500L LIVING Sürüş İzlenimi

Birbirine benzeyen otomobillerden sıyrılarak farklılaşan tasarımı önce küçük sınıfta görmüştük. Bolca renk, hemen göze çarpan dikkat çekici sevimli bir dış görünüş. Bu küçük ve sevimli otomobilleri genelde gençler tercih ediyordu. Ancak bu durum şu an değişti, artık aile otomobilleri de bu sevimli akımdan nasibini almaya başladı, aslına bakarsanız çokta iyi olmuş çünkü aile otomobili denince, yolcular da otomobil kullanmayan gençler ve çocuklar oluyor. Dolayısıyla asıl söz sahibi de gerçek yolcular, yani çocuklar. Sizin ihtiyacınız onlar için ergonomik ve geniş bir alanken, onların ihtiyacı ise olabildiğince keyifli bir yolculuk. Bu haftaki misafirim 500L Living, tüm bunlara sahip capcanlı bir otomobil. Böyle büyük bir aile otomobilini tabi ki aile ile test etmek gerekirdi. Bende yeğenlerimle küçük bir yolculuğa çıktım. Yeğenlerimin bir otomobile hiç bu kadar keyifle koşuşturduğunu görmemiştim, genelde minik otomobilleri beğenen çocuklar bu otomobilin tasarımına bayıldılar.

 

Minik 500 den esinlenerek tasarlanan 500L ilk olarak 5 kişilik oturma düzeninde iken artık daha geniş ailelere hitap etmek için 500L Living olarak da,7 kişilik oturma düzenine sahip. Eğlenceli bir tasarımı olan otomobil küçük kardeşi 500 kadar dikkat çekici. Şişkin tamponlar, renkli tavan, renkli yan aynalar, yuvarlak farlar otomobili sevimli olmanın yanında heybetlide gösteriyor. 500 L ile çok benziyorlar ancak farklılık arkaya doğru uzayan bagaj bölümü. Oldukça sade tasarlanan arka kısımda bagaj eşiği çok düşük buda ciddi bir yükleme kolaylığı sağlıyor. En arka koltuklar yattığında 416 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Otomobilin uzunluğu 4352mm.

 

Otomobilin kullandığım versiyonunda,  açık kahve ve siyah renklerle kombine edilmiş iç mekana panaromik cam tavan eklenince beklenenin üstünde ferah bir alan oluşmuş. Büyük direksiyon sevmesem de oldukça rahat kavranabilen ve kullanımı kolay, birazda Panda modelinden tanıdık. Koltuğu ideal sürüş pozisyonuna getirdiğinizde görüş alanınız çok geniş, vites kısmı aşağıda kaldığı için, biraz yüksekte kaldığınız hissiyatı var. Eşyalarınız için bu kısımda fazla alan yok ancak kapı içleri, torpido ve bardaklıklar yeterli oluyor. Malzeme kalitesi yeterli.5” dokunmatik ekran U-connect multimedya teknolojisi ile, usb,aux,bluetooth yardımıyla akıllı telefonunuzla çağrı yapabiliyor ve sesli mesaj okuyabiliyorsunuz. 2. Sıra koltuklar da açılır kapanır masalar var. Özellikle çocuklarla kalabalık, seyahatlerde gerçek anlamda çok kullanışlı olabiliyor. 3.sıra koltuklar beklediğimden çok daha rahat, çocuklar genelde buraya oturmayı tercih ediyor. Ben çocuklarla 4 saat duraklamadan seyahat ettim ve kimse bu koltuklardan şikayet etmedi. 2.sıra koltukları ileri geri hareket ettirerek alanı genişletebilirsiniz. Üstelik bu koltuklar kullanılırken de kısa seyahatler için bolca eşyaya yeterli bagaj alanı kalıyor.

 

Test otomobilimde 1.6 Multijet dizel motor var. 120 beygir güç üreten motor, 1750 d/d da 320 Nm tork değeri sağlıyor. 6 ileri manuel şanzımanlı otomobil uzun yolda rahat kullanımla 6.6 lık bir yakıt tüketim değeri gösterdi bu değer yoğun trafik ve performanslı kullanımda 7.1 lere kadar çıkıyor. Oldukça makul değerlere sahip otomobilin 0-100 hızlanması ise 10.9. Bir aile otomobili olarak sürüş konusunda çok iddialı değil, ancak temiz asfalttan çıkınca dahi orta sertlikteki süspansiyonlar konforlu bir sürüş sağlıyor. Esp sayesinde güvendesiniz, sınırları zorlamadan kullandığınızda gayet konforlu ve güvenli bir sürüş sağlayabilirsiniz. Uzun ve virajlı bir yolda çocuklarla seyahatimde hem yolcular hem ben oldukça keyif aldık. Otomobilin enerjisini seyahate verdiği bir gerçek. Geniş bir aileniz ve her zaman taşınması gereken eşyalarınız varsa, özellikle uygun bir fiyatı ve fiyatına göre iyi kalitesi ile bu otomobile bir göz atabilirsiniz.