BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'ye büyük darbe! Ankara'da 13 binbaşı, İstanbul'da 86 gözaltı...

FETÖ'nün TSK'daki sözde yapılanmasına yönelik operasyonlar sürüyor. Ankara'da Kara Kuvvetleri'nde görevli 3'ü aktif görevde 13 binbaşı için gözaltı kararı verilirken, İstanbul'da 71'i asker 86 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı.

Abone ol

FETÖ'nün TSK'daki sözde yapılanmasına yönelik operasyonlar sürüyor. İstanbul ve Ankara'daki iki ayrı operasyon kapsamında 13'ü binbaşı, İstanbul'da 71'i asker toplam 102 kişi hakkında gözaltı kararı verildi...

3'ü görevde 13 binbaşı için gözaltı... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığından 3'ü muvazzaf 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul'da 86 kişi için yakalama kararı... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzafların da bulunduğu 71 asker ile sözde 18 asker ''imamı'' dahil, toplam 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İSTANBUL'DA 52 KİŞİ YAKALANDI... Savcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şu ana kadar 48'i asker, 8'i mahrem imam olmak üzere 56 şüpheliyi yakaladı.

TELEFONU UZAKTAN SİLİNDİ... Meslekten ihraç edilen albay E.G'nin, Sabiha Gökçen Havalimanından kaçarken gözaltına alındığı, bu sırada telefonuna uzaktan erişimle müdahale edildiği, söz konusu albayın telefonunda örgütün muhaberat amacıyla kullandığı FALCON kriptografik haberleşme programı bulunduğu belirtildi.

ALBAY'IN EVİNDEN 35 BİN DOLAR ve 25 BİN DOLAR NAKİT ÇIKTI... Operasyonda, muvazzaf bir albayın evinde 35 bin euro ve 25 bin dolar nakit para, ihraç edilen bir binbaşının evinde ise ByLock kullandığı gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan bir şahıs yakalandı.

ANKARA'DA ARDIŞIK ARAMA YÖNTEMİYLE... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ'nün Mahrem İmamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 3'ü aktif görevde olup diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulanmıştır" denildi.

Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapıldığı belirtildi.