BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

81 ilde büyük bir FETÖ temizliği yapılıyor. 26 Nisan tarihli Fetö operasyona Ankara merkezli oldu ve hemen hemen tüm illeri kapsadı. Binlerce kişi hakkında gözaltı kararları var. Kimler gözaltına alındı il il liste;

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

TÜRKİYE şimdiye kadar ki en büyük FETÖ operasyonlarından birini yaptı. Bugün 81 ilde 1.013 kişi gözaltına alındı. Büyük FETÖ temizliğine 8 bin 500 polis katıldı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'nün mahrem imamları, öğretmenler, üst düzey emniyet mensupları, askerler ve memurlar bulunuyor. Operasyonu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptı.. Savcılık FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 4 bin 672 şüpheli hakkında çalışma başlattı. Şüphelilerden bin 448'inin FETÖ'den tutuklu bulunduğu belirlendi. Hakkında gözaltı kararı alınan 3 bin 224 şüpheliden bin 13'ü yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. İşte 26 Nisan tarihli büyük Fetö temizliği;

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

İSTANBUL : 390 KİŞİ Ankara merkezli operasyon kapsamında en büyük gözaltılar İstanbul'da oldu. Soruşturma kapsamında İstanbul'da 390 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden bazılarının yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesine götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

ADANA : 30 KİŞİ GÖZALTINDA Adana'da aralarında daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen 35 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, meslekten ihraç edilen çok sayıda öğretmen ve adliye personelinin de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Adana Devlet Hastanesi Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

KONYA : 119 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI Ankara merkezli operasyonun Konya ayağında, haklarında gözaltı kararı verilen 119 kişiyi yakalamak için bu sabah eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 20 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden biri, kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Çek kardeşim, aydınlık çıksın" dedi. Adreslerinde bulunamayanları yakalama çalışmaları sürüyor.