BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16

Fareler artık cirit atamayacak!

Büyük bir gazetenin genel yayın yönetmeniyle konuşuyordum geçen gün. İnternet Medyası'nın kirletildiğini anlatan genel yayın yönetmeni, neden böyle düşündüğünü de söyleyince açıkçası dilim tutuldu; cevap veremedim.

Yıllarını mesleğine adayan,  çalıştığı gazetenin en tepesine paraşütle inmek yerine, tırnaklarıyla kazıyarak gelebilen meslektaşımızın yakındığı konu şu:

"Bana bir mail gelmiş, söyleşi yapmak istiyorlar. Ama söyleşi yapmak isteyenlerin ismi yok. Eee ben kiminle konuşacağım? Belli değil... Bu arkadaşlara cevaben mail attım, kim olduklarını sordum."

Buraya kadar her şey normal... Ama bundan sonrası komedinin de ötesinde bir şey... Bakın gazeteci dostumuz, kendisine gazeteci süsü veren, gazeteci kılıklı kişiler tarafından nasıl bir cevap almış:

"Biz kimliğimizi açıklayamayız!"

E tabii ekmek elden su gölden...

Elinde kamera istediğin deliğe girip çıkıyorsun. Vergi vermiyorsun, sigortalı eleman çalıştırmıyorsun. Telefon, su, elektirik parası ödemiyorsun. Kullandığın bilgisayar bile senin değil.

Bu şartlar altında nasıl açıklayacaksın ki kimliğini?

Ama az kaldı...

Ortalıkta cirit atan bu farelerin ipliği yakında pazara çıkıyor. Herkes gibi, biz de kanunlara tabii oluyoruz. Yönetim yeri olmayan, sorumlu yazıışleri müdürü bulunmayan, en az üç kişi çalıştırmayan siteler, korsan sayılacaklar ve kendiliğinden yokolup gidecekler.

Hem de ebediyete kadar...

Bunlar bu sektörün yüz karası... "Abi yüz dolarlık reklam bize de versene" diyebilecek kadar küçülen, aşağılık yaratıklardır bunlar. Az önce de belirttiğim gibi az kaldı, bunların kökünü kazımanın vakti geldi artık.

Çok yakında...