BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  POLİTİKA

Fahrettin Altun'dan Fransız bakanın çirkin Kaşıkçı ithamına yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'ın açıklamalarına ilişkin, "Cumhurbaşkanımızı 'siyasi oyunlar oynamakla' itham etmesi kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

KANADA VE ALMANYA DOĞRULADI
Le Drian gün içerisinde yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetine ait ses kayıtlarının kendilerine gönderildiği bilgisini yalanlamış ve "Erdoğan siyasi oynuyor" demişti. Öte yandan Kanada ve Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ses kayıtlarını bu ülkelerle paylaşıldığı yönündeki bilgiyi doğrulamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un AFP haber ajansına yazılı açıklama yaptı. Altun, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

KABUL EDİLEMEZ
“Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın, Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili attığı adımlarla ilgili son açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘siyasi oyunlar oynamakla’ itham etmesi kabul edilemez. Türkiye’nin kararlı çabaları olmasaydı bu olayın üzerinin çoktan örtülmüş olacağı unutulmamalıdır.

KANADA BAŞBAKANI TRUDEAU TÜRKİYE'DEN KANIT ALDIKLARINI TEYİT ETMİŞTİR
Cemal Kaşıkçı cinayetine dair kanıtların birçok dost ülkenin yetkilileriyle paylaşılması, Türkiye’nin gerçeği aydınlatma niyetini açıkça göstermektedir. Kanada Başbakanı Sayın Justin Trudeau da bugün yaptığı basın açıklamasında Türkiye’den kanıtları aldıklarını teyit etmişlerdir.

FRANSIZ DEVLET KURUMLARI ARASINDA İLETİŞİM KOPUKLUĞU VARSA...
Bu süreçte Fransa’ya farklı şekilde muamele edilmemiştir. Kaşıkçı cinayetine dair kanıtların Fransız devletinin ilgili birimleriyle paylaşıldığını bu vesileyle teyit ediyorum. 24 Ekim 2018 tarihinde Fransız istihbaratının bir temsilcisine ilgili ses kayıtları dinletilmiş ve kendisiyle aralarında kayıtların deşifresinin de bulunduğu detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Eğer Fransız devletinin muhtelif kurumları arasında bir iletişim kopukluğu varsa, bu sorunu çözecek olan Türkiye Cumhuriyeti değil, Fransız makamlarıdır.

Türkiye, Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarının ortaya çıkarılması için çalışmaya devam etmektedir. Buna cinayet emrini kimin verdiği de dahildir. Bu vesileyle Fransa başta olmak üzere uluslararası toplumun tüm üyelerini bu amaca matuf adımları atmaya davet ediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Türkiye’nin elindeki ses kayıtlarının Suudi Arabistan, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere’ye verdiğini söylemişti.

Kanada Başbakanı Trudeau: Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını dinledik

Cemal Kaşıkçı'nın son sözleri ortaya çıktı