BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook'ta yeni veri sızıntısı!

Facebook uygulaması NameTests'in 120 milyon Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerini sızdırdığı ortaya çıktı.

Abone ol

Cambridge Analytica skandalının unutulmadığı günlerdeyken şimdi de ortaya atılan iddialara göre Facebook uygulaması NameTests'in 120 milyon Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerini sızdırdığı ortaya çıktı.

Gelecekte hangi araba senin olacak? Çocuğun nasıl biri olacak? gibi ilginç testleri ile ün salan uygulamanın doğum günleri, fotoğraflar ve arkadaş listeleri gibi temel Facebook bilgilerini üçüncü taraflar ile paylaştığı iddialar arasında.

Editör Inti De Ceukelaire, konuyla ilgili Facebook'la bir çok kez iletişim kurmaya çalıştığını ve şirketin ona sorunun çözüleceğini söylediğini belirtti.

Facebook tekrardan veri sızıntısı ile gündemde!

Ceukelaire hatayı fark etmesinden birkaç ay sonra Haziran ayında, NameTests'in sızıntıyı kapatmak için kullanıcı verilerini işleme şeklini değiştirdiğini fark etmesi üzerine tekrardan Facebook ile iletişime geçti. Tüm bu olayların yayılmasından sonra anca Facebook konuya el atmış. 

Konu hakkında araştırma yapan Facebook yetkilileri, herhangi bir bulguya rastlamadıklarını ve zararlı bir veri birikiminin mümkün olmadığını dile getirdi. Ne kadar doğrudur orası tartışılır tabii ki.

Yapılan açıklamada, “Araştırmacı, Facebook verilerini içeren raporları teşvik etmek için Nisan ayında başlattığımız Veri Güvenliği Ödül programımız aracılığıyla konuyu bizlere bildirdi. Haziran ayında tamamlanan web sitelerindeki güvenlik açığını gidermek için nametests.com ile çalıştık ve sorun ortadan kaldırıldı. Bunun dışında herhangi bir bulguya rastlamadık." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Teknolojioku