BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Evsizlere Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı

Büyükşehir Belediyesi soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan evsiz vatandaşları yalnız bırakmadı. Karaalioğlu Parkı içinde bulunan belediyenin eski hizmet birimleri soğuk gecelerde sıcak birer yuvaya dönüştü.

Abone ol

Başkan Türel’in “Antalya’da kimse kendini yalnız hissetmeyecek” talimatıyla hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi dondurucu soğukta sokakta kalan evsiz vatandaşlara kucak açtı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı içinde bulunan eski hizmet birimlerini sıcak birer yuvaya dönüştürdü.  Sokaklardan alınan vatandaşlar buraya yerleştirildi. Evsizler için tahsis edilen 15 odada toplam 75 vatandaş önce sıcak yemeklerini yedi, çaylarını içti ardından dinlenmek üzere odalarına çekildi. İsteyen vatandaşlar hamama götürülerek kişisel bakımları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi havalar ısınana kadar evsiz vatandaşları misafir edecek. 

MENDERES TÜREL’DEN ALLAH RAZI OLSUN

İşsiz kaldığı için sokaklarda yaşadığını söyleyen Aksaraylı inşaat işçisi Rahim Turgut, duygularını şu sözlerle anlattı: “İş bulamadığım için 5 aydır sokakta kalıyorum. Bugün bizi buraya yönlendirdiler. İnşallah en kısa sürede de iş bulup çalışmak istiyorum. Dışarısı çok soğuk, burası çok güzel. Devletimizden, belediyemizden Allah razı olsun.” 
32 yaşındaki Fuat Atmaca ise; “Evim yok bugüne hep sokaklarda yaşadım. Böyle bir yer olduğunu duyunca buraya geldik. Her şeyden önce Menderes Türel’den Allah razı olsun. Bizim böyle bir yere kavuşmamız, insanların sokaklarda kalmaması çok güzel oldu” dedi. 

KENDİ EVİMİZDE GİBİYİZ 

Maddi imkansızlıklar sebebiyle 3 aydır sokakta yaşadığını anlatan 56 yaşındaki Ömer Şimşek, sıcak bir yatağa kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi; “Çok üşüyorduk dışarda. Belediye başkanımız bize yer verdi. Yemeğimizi yedik, çayımız elimizde, yataklarımız döşenmiş. Kendi evimizde gibi hissediyoruz şimdi. Yarın hamama gideceğiz, elbiselerimizi de veriyorlar daha ne isteriz. Belediye başkanımız Menderes Türel’den Allah razı olsun.”

5 yıldır Antalya’da yaşayan Hüseyin Özek ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Benim yaşım biraz ileri olduğu için iş bulamıyorum. 1.5 yıldır da sokakta yaşıyorum. Bizi otobüslerle aldılar, buraya getirdiler. Önce karnımızı doyurdular. Sıcak bir yuvamız ,kalacak bir yerimiz var. Yarın da arkadaşlarla birlikte bizi hamama gideceğiz. Hizmetten çok memnunuz.”