BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

Evde ıslak hamburger nasıl yapılır?

Evde ıslak hamburger yapmak isteyenler için elmaelma.com'un hazırladığı pratik ve lezzetli ıslak hamburger tarifini sizler için derledik.

Abone ol

Kabul edin hepimiz ıslak hamburgerleri severiz. Ama her yediğimizde biraz sağlıklı olmadıklarını düşünsek de aslında evde yapılan iyi bir tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı olabilirler. Çocukların da bayıldığı bu lezzeti evinizde yaparak hem içiniz rahat edecek şekilde yedireceksiniz hem de çocuğunuz mutlu olacak. İşte elmaelma.com'un ıslak hamburger tarifinin malzemeleri ve yapılışı....

MALZEMELER

600 gram dana döş eti
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon (arzuya göre)
4 adet hamburger ekmeği

Sosu için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet orta boy domates (etli ve sulu)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ketçap (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Domates sosunu hazırlamak için; uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Sarımsakları oldukça küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendeleyin. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Sarımsakları ekleyip çevirin. Rendelenmiş domatesleri katıp orta ateşte kavurmaya başlayın. Ketçap ve domates salçasıyla kıvamını ayarlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün. Hamburger köftelerini hazırlamak için; kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Hafif yağlı dana döş etini cam bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan-sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve arzuya göre ekleyeceğiniz kimyon ilavesiyle yoğurmaya başlayın.

Özleşip toparlanan köfte harcını dört eşit parçaya bölün. Avuç içinizde yuvarlayıp üzerine bastırarak hamburger köftesi şekli verin. Orta kısımlarına hafifçe bastırıp çukurlar oluşturun. Hazırladığınız hamburger köftelerini önceden kızdırdığınız yanmaz ve yapışmaz tabanlı, döküm tabanlı tavada ters yüz ederek kızartın. Fırında kısa süre ısıttığınız hamburger ekmeklerini suyunu çeken domates sosa batırıp çıkartın. Sosu çektiklerinden emin olun. Orta kısımlarına kızarmış köfteleri yerleştirin. Köfteleri kızarttığınız tavaya üzerini ıslattığınız yağlı kağıt serin. Hamburgerleri üzerine dizin. Kapağı kapalı tavada, kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Kaynak: elmaelma.com