BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  DÜNYA

’’Eurocup’da kazanmak istiyoruz’’

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yılın ilk mağlubiyetini İstanbul’da aldı. Kulüp Başk...

Abone ol

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yılın ilk mağlubiyetini İstanbul’da aldı. Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, "İstanbul Üniversitesi BGD maçının son dakikasına kadar başa baş oyun oynadık. 60-55 kaybettik ama oyuncularımızın oynadığı oyun bizleri mutlu etti" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda İstanbul Üniversitesi BGD’ye 60-55 mağlup olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sonuçla ligdeki 8. mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 15 maçın 7’sinde galibiyet elde eden Mersin ekibi, 22 puanla 6. sırada yer alıyor. Çarşamba günü Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda Kayseri KASKİ ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanarak 2. maça avantajlı çıkmanın hesaplarını yapıyor. Bu maçın ardından ligde evinde Galatasaray Odeabank ile karşılaşacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, zorlu maçtan galibiyet alıp yeniden çıkışa geçmek istiyor. Galatasaray Odeabank maçının ardından da Eurocup ikinci tur ilk maçında Rusya’da Chevakata Vologda takımıyla karşılaşacak olan Mersin ekibi, buradan da avantajlı bir skorla dönmenin planlarını yapıyor.

"BAŞA BAŞ OYNADIK"
Takımın genel durumu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, İstanbul Üniversitesi BGD maçının başında beklemedikleri bir şekilde geri düştüklerini ifade ederek, "Kadro derinliğimizi ve savunma sertliğimizi sahaya yansıtınca, şampiyonluk adaylarından olan İstanbul Üniversitesi BGD maçının son dakikasına kadar başa baş oyun oynadık. 60-55 kaybettik ama oyuncularımız oynadığı oyun bizi mutlu etti" diye konuştu.

"KAYSERİ KASKİ’Yİ GEÇEBİLİRİZ"
Türkiye Kupası’nda oynanacak olan Kayseri KASKİ maçını değerlendiren Özcan, aldıkları mağlubiyeti unuttuklarını belirterek, "Çarşamba günü oynayacağımız Kayseri KASKİ maçına odaklandık. Kupaların ambiyansı ve konsantrasyonu çok farklıdır. Kadro derinliğimiz ve yapımızla Kayseri KASKİ’yi geçebileceğimizi düşünüyorum. Takımımız bugün Kayseri’ye giderek 2 gün orada kalacaklar. Burada hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"İYİ NETİCELERLE EVİMİZE DÖNECEĞİZ"
Özcan, Kayseri KASKİ maçından sonra Galatasaray Odeabank ve Chevakata Vologda ile oynayacaklarını hatırlatarak, "Galatasaray gücü ve kadro yapısı ortada. Zaten ligde lider durumdalar. Ancak biz maça iyi konsantre olursak her takımı yenebiliriz. İnşallah isteğimiz skoru elde ederiz. Tabi bu maçın ardından Eurocup ikinci turun ilk maçında deplasmanda Rusya’nın Chevakata Vologda takımıyla maç yapacağız. Bu yoğun trafik içerisinde Mersin’imizi güldürecek en iyi neticelerle evimize döneceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)