BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  POLİTİKA

Eryaman'a Bülent Ecevit parkı

Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in adının verildiği park açıldı.

Abone ol

Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in adının verildiği park açıldı.

Etimesgut Belediyesi'nce Eryaman'da yaptırılan ve merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in adının verildiği parkın açılışına katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaptığı konuşmada, Türkiye siyasetinde çok önemli bir yeri olan Ecevit'in adının MHP'li bir belediyenin parkına verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını belirterek, ''Belediye Başkanı Enver Demirel, bu açılışla güzel bir örnek bıraktı. Bu her politikacının alması gereken bir derstir'' dedi.

Bazı televizyon kanallarının belgesel programlarında Ecevit'in ölüm yıl dönümüyle 28 Şubat'ı birleştirmeye çalıştıklarını ve bunun yanlış olduğunu ileri süren Türker, Ecevit'in ''hak ve halk''tan güç aldığını söyledi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de Türkiye'ye emeği geçenleri sahiplenmeye ve isimlerini yaşatmaya çalıştıklarını kaydederek, Ecevit'i rahmetle andıklarını ve hizmetleri için müteşekkir olduklarını söyledi.

Demirel, 12 bin metrekare alana sahip parkta yürüme ve koşu yollarıyla spor alanının da bulunduğunu belirtti.

Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in de katıldığı açılış törenin ardından, Türker ve Demirel bir süre sahada futbol oynadı.