BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Erol Olçok'u Şehit Edenleri Savunmak

Geçen gün çıktığım bir canlı yayında muhatabım CHP’li Canan Kaftancıoğlu ile giriştiğim tartışma olay yarattı.

Geçen gün çıktığım bir canlı yayında muhatabım CHP’li Canan Kaftancıoğlu ile giriştiğim tartışma olay yarattı.

Kaftancıoğlu köprüde ateş edenlerin linç edildiğini ve bunların da hukukunun savunulması gerektiğini söyledi. Ben de halka ateş ederlerse linç edilmeyi hak ettiklerini söyledim.

Bu sözlerimden sonra bir kesim zerzevat kelimenin tam anlamı ile kudurdu. Küfürler, hakaretler ve envai çeşit sataşmaların ardı arkası kesilmedi hala. Ben de şöyle dedim kendi kendime: Taşı doğru yere attık ki havlayan çok..

Sözüm ona bizim mahalleye gelince. Birkaç kişinin desteği dışında kimse çıkıp destek vermedi. Başkan Melih Gökçek ve delikanlı kalem Süleyman Özışık gibi birkaç kişi dışında kimse CHP'li Kaftancıoğlu'na tepki göstermedi. Yakaladıkları her fırsatta 15 Temmuz’la ilgili güzellemeler yapanlar, vatanı tek başına kurtarmışcasına nutuklar çekenler 34 köprü şehidi savunulacakken ortada yoktu. Hala görünmüyorlar..

Gelelim şu linç meselesine. Programdaki diğer muhatabım Avukat Hüseyin Ersöz de Kaftancıoğlu’nu destekleyerek şu örneği verdi. Evine giren hırsıza ateş eden kişi de yargılanır. Ancak meşru müdafaadan berat etmesi mümkündür. Ben de sinirlenerek her iki muhatabıma şu teklifte bulundum: O zaman gidin, yarın dava açın köprüde savaşıp vatan kurtaranlara karşı. Ama açamazsınız, çünkü dürüst ve samimi değilsiniz!

Hukuk Fetişizmi Yapıyorlar

Hukuku savunmak farklı, hukuk fetişizmi farklı. Yine Avukat Ersöz’le katıldığımız başka bir programda Can Dündar’a vatan haini dememden kendisi rahatsız olmuş ve şunu söylemişti. Kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan kimse için vatan haini diyemem. Ben de kendisinin ve kendisi gibi düşünenlerin hukuk fetişizmi yaptığını şu argümanımla ortaya koymuştum. Terörist Gülen için de kesinleşmiş mahkeme kararı yok, niye vatan haini diyorsunuz?

Velhasıl olay apaçık ortada. Hukuku suiistimal etmek tam da bu örneklerde karşımıza çıkıyor. Oğlu ile şehit edilen Erol Olçok ve yanındakileri bırakıp köprü katillerini savunmak, kesinleşmiş mahkeme kararı bahanesine sığınmak ve niceleri..

Köprüde o gece 83 asker bizzat ateş etti. 34 şehidimiz var. Ateş edenlerden birinin babası Kılıçdaroğlu ile 20 gün yürüdü. Yaygara kopardı, ağladı benim çocuğum masum diye. Bunların da hepsini gördük. Şimdi kalkmış birileri, köprüde linç edilenler var diye yaygara koparıyor. Sonra da sinirlenme diyorlar.

Şunu bir kez daha hatırlatalım. Köprüde bulunan kahramanlar, o gece vatanı kurtaranlardır. Bütün Türkiye’de sokağa çıkıp vatan kurtaran diğer kahramanlar gibi hayatlarını ortaya koyanlardır. Sabaha kadar üstlerine kurşun yağmış ve yine de orayı terk etmemişlerdir. Bu insanlara biraz saygınız olsun.

15 Temmuz Kahramanları’na ya da onların yakınlarına dava açma meraklısı hukuk fetişistlerine bir öneri daha: Kemal Batmaz, Akın Öztürk ve diğer hainlere satılmış köpek, şerefsiz, hain gibi ifadelerle sataşıyor kahramanlarımız ve onların yakınları. Gerek binaya girerken gerek mahkeme salonu içinde oluyor bu olaylar. Şimdi gidin, bu vatan kurtaran kahramanlara karşı da dava açın. Kimseye hakaret edilemez, suçtur diyerek de geviş getirin. Ama yapamazsınız. Çünkü samimi değilsiniz, bu milletin vicdanında boğulacağınızı bilirsiniz.

Biz kesinlikle şiddet yanlısı değiliz. Bu millet Dünya’daki en hoşgörülü, en kucaklayıcı ve en tahammüllü milletlerden biridir. Şiddet ve vandallık ise sizin işiniz. Gezide de gördük, 6-7 Ekim olaylarında da. Bununla birlikte yumuşak başlı olmamız uysal koyun olduğumuz anlamına da gelmiyor. Asım’ın nesli davasına, vatanına ve namusuna her daim sahip çıkmıştır.

İdam Şart

Kemal Batmaz’ın küstah savunmalarına gelince.. Bir kez daha fark ettik ki idam cezası bize hakikaten lazım. Devam eden duruşmalarda utanmadan hakimlere yarın siz bu sanık koltuğunda olabilirsin diyen darbeciler var. Bu ve benzerlerini idam edecek olsaydık bu şekilde konuşamazlardı herhalde. Halkımızın her daim sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımızı idam düzenlemesinin tekrardan getirilmesi konusunda sonuna kadar destekliyorum. Ve bunu vatanperver bir hukukçu olarak yapıyorum. Gugukçulara duyurulur.