BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Erkekler sofraya yalnız oturunca daha erken ölüyor

Japon araştırmacılar, tek başına yemek yiyen ileri yaştaki erkeklerin, arkadaşları ya da aileleriyle birlikte yemek yiyen yaşıtlarına oranla daha erken öldüğünü ortaya çıkardı.

Abone ol

Japan Times'da yayımlanan çalışmada, Tokyo Tıp ve Diş Üniversitesi'nden ve bir dizi başka kurumdan araştırmacılar, ailesiyle yaşayan ancak yemeklerini yalnız yiyen ileri yaştaki erkeklerde ölüm oranlarının, ailesiyle birlikte yiyenlerden daha yüksek olduğunu belirled

3 YIL BOYUNCA GÖZLEMLENDİ SONUÇ: İNANILMAZ

Çalışmaya katılan 65 yaş ve üstü erkekleri 3 yıl boyunca gözlemleyen araştırmacılar, akşam yemeğini yalnız yiyenlerin ölüm oranının, ailesiyle birlikte yiyenlerden yüzde 50 daha fazla olduğunu ifade etti.

Çalışmayı yöneten Yukako Tani, "Yalnız başına yemek yemenin ölüm oranlarını etkilediğini düşünüyorduk ve bunu, çalışmamızda kanıtladık" dedi.

Araştırmada incelenen 29.182 erkekten aileleriyle birlikte yaşayıp onlarla yemek yiyen 1759 kişi (yüzde 6'sı) 3 yıllık periyodda öldü. 

Ancak ailesiyle yaşayan ve akşam yemeklerini tek başına yiyen 1645 erkekten 156'sı (yüzde 9.5) bu süre içersinde hayatını kaybetti.

YAŞLILARA İSTİSMAR SÖZ KONUSU OLABİLİR

Çalışma sürecinde, yalnız yaşayan ve yemeklerini yalnız yiyen erkeklerde erken ölüm riskinin ise ailesiyle yaşayan ve birlikte yemek yiyenlerden yüzde 20 daha fazla olduğu kaydedildi.

Ailesiyle yaşadığı halde yalnız başına yemek yemenin istismar ve yetersiz bakımın işareti olabileceğine dikkati çeken araştırmacılar, çalışmanın aynı zamanda yalnız başına yemek yiyen yaşlı erkeklerin yetersiz beslendiğini de gösterdiğini belirtti.