BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakika Zekai Aksakallı açıklaması

ÜRDÜN'e ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden alınan Zekai Aksakallı'yla ilgili ilk kez konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un efsane isimlerinden Zekai Aksakallı'nın Özek Kuvvet Komutanlığı görevinden alınarak 2. Kolordu'ya atanmasına ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, Aksakallı'nın kırgın olduğu, istifa edeceği yönündeki iddialara, "Askerlikte kırgınlık olmaz. Görev nerede olursa yapılır" dedi.

Erdoğan, Ürdün'e hareketi öncesi Atatürk Havalimanı düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bordo bereli deprem! Zekai Aksakallı niye alındı şok iddia

"Ürdün ile ilişkilerimizde 2016 itibariyle büyük bir ivme yaşanıyor. BU sene mart ayında Ürdün Başbakanı ülkemizi ziyaret etti. Ürdün FETÖ iltisaklı tek okulu derhal kapatarak çalışanlarını sınır dışı etti ve ülkemize bu mücadelede destek verdi. 

Bu ziyaretimde mevcut ticaret rakamını yukarılara çekmek için gerekli adımları atma fırsatını bulacağız. İki ülkenin potansiyeli dikkate alındığında ticaret hacmimizin daha yukarılara çıkartılabileceğine yürekten inanıyorum. 

Ürdün de çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. 1 milyon Suriyeli mülteci var. Yaşanan siyasal, sosyal ve ekonomik sorunları anlıyoruz. Ürdün'ün de bizimle aynı endişeleri paylaştığını biliyorum. Kudüs ve Harem-i Şerif'teki son durumu değerlendireceğiz. Ürdün'ün Kudüs'teki kutsal mekanların korunmasına ilişkin rolüne önem verdiğimizi belirtmek isterim. benzer taciz ve hak ihlallerinin yaşanmasını istemiyoruz. Kudüs konusunda Müslümanlar tam bir dayanışma içerisinde olmalı. 

ZEKAİ AKSAKALLI SORUSUNA YANIT

Askerlikte kırgınlık olmaz. Nerede görev verilirse asker gider görevini yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı'nın özel kuvvetlerdeki görev süresi doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu'ya atanması konusunda ilgili birimler bu teklifi getirdi. Buradaki görevine devam edecek.

Zekai Aksakallı kimdir ve nereli? 15 Temmuz'daki olay görüntüsü

İRAN GENELKURMAY BAŞKANI'NIN ZİYARETİ

Bu ziyarette sınırdaş ve özellikle aynı inancın mensupları olarak tehdit unsuru haline gelmiş terör örgütlerine karşı İran ile müşterek hareketin yapılması her an gündemde. Nasıl bir çalışma yürütülebilir bunların hepsini aramızda görüştük. PKK terör örgütünün ve İran ayağının verdiği zararlar var. Bu tehditler her iki ülkenin dayanışması halinde çok kısa zamanda neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle bu çalışmaları yapacağız.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Ben bunları değerlendirmeye hazi bir ifade olarak görmüyorum. Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğua don biçiyor. Siz böyle bir şey duydunuz mu. Kendini gündemde tutabilmek için böyle şeyler üretiyor."