BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan o pankart için sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da açılış törenlerine katıldı, İsviçre'de PKK yandaşlarının astığı pankarta tepki gösterdi. Erdoğan, büyükelçinin bakanlığı çağrıldığı, gereğinin de yapılacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın haçlı ittifakıyla Türkiye'ye karşı bir araya geldiklerini söyledi. İsviçre'de PKK yandaşlarının astığı pankarta da tepki gösteren Erdoğan, PKK ve FETÖ'nün açıktan 'hayır' propagandası yaptığını ifade ederken CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da 18 maddeyi okumamakla suçladı.

Erdoğan, dün Sancaktepe'de düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yönetim sisteminin değişeceği 16 Nisan'ı dört gözle beklediğini söyledi. Ülkede kelebek ömürlü hükümetlerin kurulduğunu; bunların bir bölümünün de temellerinin otel odalarında atıldığı hatırlatan Erdoğan, CHP'nin yeni anayasayla ilgili eleştirilerine de cevap verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yeni anayasanın 18 maddesini okumamakla suçlayan Erdoğan şöyle konuştu:

"Kandil'deki terör baronları hemen her gün bir video mesaj yayınlıyorlar. Düşünebiliyor musunuz? Kandil, İmralı. FETÖ Pensilvanya'dan yayınlıyor. Ne diyorlar? 'Evet çıkarsa biz biteriz diyorlar.' Açıktan alenen 'hayır' diyorlar.

"SİZ O BAHARI ÇOK BEKLERSİNİZ"

Çukurla, bombayla hayatlarını zindana çevirdikleri benim Kürt kardeşlerime aba altından yine sopa gösteriyorlar. Aynı şekilde FETÖ ihanet çetesinin de gelmeyen baharları için 16 Nisan'ı beklediklerini görüyoruz. Ne diyorlar? Yayın yapıyorlar değişik yerlerle. 'Baharı bekleyin, bahar geliyor.' diyorlar. Siz o baharı daha çok beklersiniz.

"HAÇLI İTTİFAKI KENDİNİ GÖSTERDİ"

Şimdi Avrupa Birliği üyesi ülkeler Vatikan'da bir araya geldiler. Bu gelişmeler bir şeyi çağrıştırıyor; hayırdır ya Vatikan'da niye bir araya geldiniz? Papa'nın huzurunda niye bir araya geldiniz? Papa ne zamandan beri Avrupa Birliği üyesi oldu. Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi. 

"BENİM RESMİMİ ASIP SİLAHI DA ŞAKAĞA DAYIYORLAR"

Bakıyorsunuz İsviçre de aynı şekilde. İsviçre daha da ileri gitti. Şu anda kendi solak partileriyle, Türkiye'nin, oradaki teröristleri bir araya gelip yürüyüş yaptılar. İsviçre parlamentosunda, bu çok önemli, parlamentoda benim resmimi oraya asıyorlar ve yanına silahı da şakağa dayıyorlar. Bu şekilde İsviçre parlamentosu buna ses dahi çıkarmıyor. Şu anda Dışişleri Bakanlığımız, bu noktada gereken ilişkileri kurmuş vaziyette. Bizler de tabii ki bunun karşısında gereğini yapacağız."