BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,62
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan kabineye ve AK Partililere flaş toplantı çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyeleri ve AK Parti milletvekillerini toplantıya çağırdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine üyeleri ve AK Parti milletvekilleri ile yarın saat 11.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde görüşecek. Sürpriz toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM tatile girmeden önce vekillerle görüşüp kongre süreci ve 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin başına geçtikten sonra parti teşkilatında değişim de konuluşmaya başlanmıştı. Son grup toplantısında sert mesajlar veren Erdoğan'ın yenilik konusunda bugünlerde düğmeye bastığı belirtildi.

YARINKİ TOPLANTIDA DEĞİŞİM GÜNDEME GELECEK

Gidecekler ve kalacaklar konusunda listelerin hazır olduğu ifade edilirken yarın yapılacak toplantıda AK Parti teşkilatlarındaki değişimin konuşulacağı iddia ediliyor.

Hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı Ordu'daki şenliklerde AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve korumalarının Emniyet Müdürü Suat Çelik arasında yaşanan protokol kavgası sonrası Erdoğan, parti içi çekişmeler sebebiyle teşkilattakileri uyarmıştı. 

"BİZ UYARMADAN KENDİLERİ ADIMI ATSINLAR" DEMİŞTİ

"Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir." diyen Erdoğan, partiye zarar verenleri uyararak şöyle konuşmuştu: "Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar. Zira artık yanlışlara, hele hele bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü, 2019 kırılma noktasıdır, bunu böyle bilesiniz. Parlamenter demokraside bizim için seçim kazanmak leblebi çekirdekti. Ama biz şimdi hedefi büyük koyduk. Bu hedefte yüzde 50 artı bir almak durumundasın. Bunu da aldığınız zaman, bu ülkeye hizmetin de oranı ve boyutu çok daha büyüyecek. Bu sürecin partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını tekrar Rabbimden niyaz ediyorum."