BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş açıklama: Planlarımızı tamamladık

Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Fırat'ın doğusu ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Erdoğan, Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı planlarımızı tamamladık. Yakında daha kapsamlı etkili operasyonlarla terör örgütününü tepesine tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz.'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında partililere hitap etti, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.  Dün açılan İstanbul havalimanı hakkında bilgiler paylaşan Erdoğan, 29 Ekim resepsiyonunun burada yapılmasına tepki gösteren muhalefete cevap verdi:

CUMHURİYETİ LAFLA DEĞİL İCRAATLA KUTLUYORUZ
"Evet, dün dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı'nı hizmete açtık. Görüldüğü gibi biz Cumhuriyetimizi laf ile değil, icraat ile kutluyoruz. Öyle bir kutlama ki, günü birlik değil. Bu kutlama yıllarca devam edilecek. Burası 29 Ekim 2019, Cumhuriyetin 95'inci yılında açılmıştı denilecek.

SEN YETER Kİ GÖNLÜNÜ VER
Resepsiyonu burada gerçekleştirdik.  Bahane ederek gelmeyenler oldu tabii. Neymiş, Ankara'da kutlanırmış? Sen yeter ki gönlünü ver, gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan havalimanımızın ülkemize, bölgemize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Burası artık bir merkez. Dünyaya buradan dağılım olacak

BERLİN HAVALİMANI HALA BİTMEDİ
Erdoğan, Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nın statüsünün, aynı isimle devam edeceğini söyledi.  Türkiye'nin en önemli markası olan İstanbul'un ismini en yalın haliyle yeni havalimanında kullanarak 2023 ve sonrasındaki hedeflerine uygun bir adım attıklarına inancını dile getiren Erdoğan, "Dikkat edin, 42 ayda burası bitti. Bize yakışan bu, AK Parti iktidarına yakışan bu. İşte Berlin, 2006'da temel attı. Berlin Havalimanı hala devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden 'Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde' diyorlar. Bu bir şeyi gösteriyor, nedir? İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Biz inandık, azmettik, hamdolsun 'Burada havalimanı olmaz' diyenler bu havalimanının olduğunu gördüler ve 'Burası yumuşak zemindir, burada havalimanı olmaz, şudur, budur' diye bahaneler uyduranlar havalimanının nasıl olduğunu gördüler ve görecekler." diye konuştu. 


Türkiye4ninhava ulaşımı ve lojistikte de en üst lige çıktığına işaret eden Erdoğan, "İstanbul Havalimanı vergiler hariç 32,4 milyar Euro’luk bir ekonomik büyüklük kazandırdı. Sözleşme süresince devlete ödenecek kira bedeli 22 milyar 152 milyon Euro" ifadelerini kullandı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL'İ KENDİ TEKELLERİNE ALMAYA ÇALIŞAN BİR KESİM VAR
Cumhuriyet kutlamalarıyla ilgili tartışmalara değinen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan bir kesim var. Bu kesimin ne Cumhuriyete ne milletimize ne de ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu, en küçük bir hizmetlerinin geçtiği vaki değildir.

SALON CUMHURİYETÇİSİ GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ
Bu kesim ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine karşı çıkmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Bunlar Atatürk'ün resmini Türk Lirası'ndan çıkarmadılar mı? Yerine İnönü'yü koydular. Genç nesil bunu bilmez ama Bay Kemal bilir. Pulda parada sınıflardaki Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz siz. CHP'nin o kirli gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım. Bu zihniyetin İstanbul Havalimanı'nın açılışını 29 Ekim'de yapmamızı resepsiyonu havalimanında yapmamızı eleştirdiğini görüyoruz. Vah zavallılar. Sen yap da nerede yaparsan yap."

BİZİM CUMHURİYETÇİLİĞİMİZİN ÖLÇÜSÜ BU ÜLKEYE YAPTIĞIMIZ HİZMETLERDİR
Erdoğan, "Bizim Cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye ve millete yaptığımız hizmetlerdir, kazandırdığımız eserlerdir. Bizim Atatürk'e olan saygımızın ölçüsü İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve tarihi süreklilik içinde taze bir nefes olarak gördüğümüz yeni devletimizin kurucusu olmasıdır. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü tek parti devrinden kalma bir metin değildir. Milletimizin gönlündeki yerimizdir." şeklinde konuştu.

ACABA DİYENLERE FIRSATI VERMEDİLER
Havalimanının tüm aşamalarında emeği geçen ve katkısı olan kurumlara, mühendisinden mimarına, tüm işçilere teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Burada 5'li bir konsorsiyum söz konusu, Cengiz Holding, Limak, Kalyon, Kolin ve bir de beşinci firma olarak MNG. Bu 5 firma hakikaten burada el ele verdiler, omuz omuza verdiler 'Acaba' diyenlere o fırsatı vermediler, bu işi bitirdiler." dedi.

TAŞINMA İŞLEMİ YILBAŞINA KADAR SÜRECEK
Erdoğan, havalimanının açılışını Cumhuriyet Bayramı'na denk getirmek için yüklenici firmaları çok zorladıklarını ve teşvik ettiklerini, firmaların da gece gündüz çalışarak resmi açılışı bayrama yetiştirdiklerini söyledi.İç ve dış hatlarda sembolik uçuşların hemen başlayacağını ancak Atatürk Havalimanının buraya taşınmasının yıl başına kadar süreceğini belirten Erdoğan, havalimanının birkaç ay içerisinde tam kapasiteyle faaliyete geçeceğini bildirdi.

İSTANBUL'DAKİ DÖRTLÜ SURİYE ZİRVESİ
İstanbul'da cumartesi günü tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye, Rusya ve Fransa Cumhurbaşkanları ile Almanya Şansölyesi'nin katılımıyla gerçekleşen bu zirvede, Suriye meselesinde gelinen yeri ve atılacak adımları konuştuk. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmelerde de ağırlıklı olarak Cemal Kaşıkçı konusunu ele aldık ve onların sordukları sorular oldu ama onların şu ana kadar bilmedikleri birçok konuyu da kendilerine ifade etme fırsatını buldum. Hepimizin katıldığı zirve toplantısının ardından hem bir bildiri yayımladık hem de basın toplantısında görüşlerimizi ifade ettik."

FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ TERÖR YAPILANMASI ÇÖKERTİLECEK
Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceklerini belirten Erdoğan, "Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı, planlarımızı, programlarımızı tamamladık. Hatta geçtiğimiz günlerde terör örgütüne yönelik fiili müdahalelerimizi de başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz." diye konuştu.

DEAŞ OYUNU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ'ın, belli mahfiller tarafından yeniden eğitilen ve bölgeye yayılan elemanları vasıtasıyla adeta hortlatılmaya çalışıldığını biliyoruz. Bölgedeki hedeflere ulaşmak için ayrım gözetmeksizin tüm terör örgütlerini manivela olarak kullanan odak, şimdi bu iğrenç oyunu yeniden sahnelemeye çalışıyor. Ne bölge halkının ne de dünya kamuoyunun bu DEAŞ oyununu yutmayacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Bir yandan rejimi kışkırtarak, diğer yandan DEAŞ'ı hortlatarak Suriye'yi yeniden kana ve ateşe boğmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz." dedi.