BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş açıklama: Çok yakında darmadağın edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Fırat'ın doğusundaki terör örgütü YPG'ye yönelik çok net mesajlar verdi. Erdoğan, "Çok yakında bugün brövelerini takan komandolarımızla Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını darmadağın edeceğiz." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'ne katıldı. Erdoğan'ın hedefinde ABD'nin himayesinde bölgede terör estiren PKK'nın Suriye uzantısı YPG vardı.

15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Erdoğan, "15 Temmuz’da içindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz zaferden zafere koşuyor." dedi. Terör örgütüne tarihte görülmemiş darbeler vurulduğunu söyleyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

FIRAT'IN DOĞUSU MESAJI
"Sınırımızın dışındaki teröristler derahat uyuyamıyor, biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. Çok yakında bugün brövelerini takan komandolarımızla Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadığın edeceğiz. Ecdadımızın mirasına sahip çıkarak bu kutlu bayrağın dalgalandığı her yeri korkudan ve acıdan uzak bir yurt haline getirene kadar devam edeceğiz. 
Milletimizin tamamının nezdinden askerlik, polislik, jandarmalık görevinin ayrı bir yeri vardır. Bu mesleklere talip olmak öyle her babayiğidin harcı değildir. TSK’yı hızla profesyonel yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Her türk evladının kışlalarımızın havasını teneffüs etmesi önemli. 

BEDELLİ AÇIKLAMASI
Bedelli olarak veya başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmayanlar çok büyük kayıp içinde olduklarını bilmeli.   Yığılmaları önlemek için bedelli gibi uygulamalara ihtiyaç vardır. Önemli olan milletimizin kalbindeki o sevgiyi ayık tutmaktır. Bu ordunun tamamının adı Mehmetçiktir. Mehmetçik demek vatan, bayrak, ezan demektir.  Siyasi ve ekonomik olarak hedeflerinize güvenle yürüyebilmek için arkanızda ciddi bir askeri gücün olması gerekmektedir.

Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerlik yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı. Savaş dönemlerinde asker kaçakları hain olarak görülürdü. Günümüzde askerlik mesleği uzmanlık alanı haline dönüşmeye başladı. 1-1.5 aylık bir eğitimle bu uzmanlığı kazanmak mümkün değildir. 

TEMEL ASKERLİK EĞİTİMİ ÖNEMLİ
Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Hedefimiz kahraman ordumuzu günümüzün ihtiyaçlarına uygun şekilde uzmanlık vasıflarına sahip personel yapısına kavuşturmaktır. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini önemli görüyorum. İleride o aşamaya geldiğimizde gereken kararlar verilecektir. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa bu eğitimden geçmeleri önemlidir. 

ENGEL NE OLURSA OLSUN AŞACAĞIZ
Ekonomide son dönemde bir takım spekülatif ataklara maruz kalsak da dünyanın satın alma paritesine göre en büyük 13. ülke olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Ülkemize bulaştırılmaya çalışılan bu şerri kısa sürede halledeceğiz. Gereken tedbirleri aldık. Olumlu neticeleri görmeye başladık. Ülkemize vedikleri sözleri çok komik nedenlerle tutmayanlara asıl kaybedenlerin kendileri olduğunu göstereceğiz. Önümüze çıkartılan engeller ne olursa olsun ya bir yol bulacak ya bir yol yapacak ve onu mutlaka aşacağız.