BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan talimat verdi o şirket de TL'ye dönüyor

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından TÜRKSAT TL’ye dön çağrısı uzun süren çabalar neticesinde sonuç verdi. Dernek tarafından öteden beri dile getirilen TÜRKSAT, televizyon kanallarından dolar üzerinden para almasın, anlaşmaları Türk Lirası yapsın önerisi gerçekleşiyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya el attı. Önceki gün yapılan başkanlık divanı toplantısında TÜRKSAT TL’ye dönmeli talimatını verdi. AVM’ler kiralamaları Türk Lirası üzerinden yapsın diyerek bu konuda kararname çıkartan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık divanı üyelerine TÜRKSAT’ta Türk Lirasına dönsün talimatı verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan şunları söyledi. “ Son dönemde doların artmasıyla birlikte ulusal ve yerel televizyon kanallarının maliyetleri arttı. Bu maliyetlerin en önemlisi uydu maliyetleridir. Doların artmasıyla birlikte uydu ücreti ödemeleri neredeyse iki katı arttı. TÜRKSAT yönetimi bizlere yardımcı olmak için doları belirli bir noktada tutuyor. Ödemeleri güncel dolar kuru üzerinden yapmıyor. Ancak her ay zam geliyor. Reklam zaten azaldı. Böyle bir ortamda yerel televizyonlar ayakta kalamaz. Anadolu medyasının ayakta kalması demek mili iradenin, demokrasinin ayakta kalması demektir. Milletin ayakta kalması demektir. Bu noktada konuya el atan, TÜRKSAT’a TL’ye dön talimatı veren Cumhurbaşkanımıza üyemiz bulunan 328 yerel medya kuruluşu adına teşekkür ediyoruz” dedi.