BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
POLİTİKA

Erdoğan 'Son Kudüs kararı İslam Dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir'

ÜSKÜDAR Ümraniye metro hattı ne zaman açılacak ve metro durakları nerelerde olacak diye merakla bekleniyordu. Üsküdar Sancaktepe metro hattı bugün saat 15.00'da açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Ümraniye metro hattının açılış töreninde konuştu. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

KUDÜS KRİZİ

Bugün Kudüs’te bir taciz tecavüz hadsizlik zulüm ve tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için her zamankinden çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. Kudüs’ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeye çalışmak, hiçbir inanç sisteminin, bilhassa Müslümanları kabul edebileceği bir durum değildir. Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak buna Kudüs’ten başlatmalıyız. Mekke ve Medine’ye alternatif olmadığı gibi Kudüs’ün de alternatifi yoktur. Kudüs onurumuz izzetimiz ve kırmızı çizgimizdir. Kudüs Filistin’in başkentidir. Ve şu anda işgal altındadır. İşgal altında olduğu için resmi adımlar atılamıyor ama Doğu Kudüs Filistin’in ilan ettiğimiz başkentidir. Bugün “oralarda olaylar çıkıyor gitmeyin” türü telkinlerle Müslümanları oradan uzak tutmaya çalışan sinsi planlar elbette orayı bizim olmaktan çıkarabilir. Şayet bu son adımın ardından Kudüs’te hiçbir şey değişmezse Müslümanlar olarak bu vebalin altından kalkamayız.

“SON KUDÜS KARARI İSLAM DÜNYASINA YÖNELİK YENİ OPERASYONLARIN HABERCİSİDİR”


Bir batılı muhabir şunu söylüyordu: Müslümanlardan çok büyük tepki bekliyorduk. Birkaç küçük sürtüşme oldu sadece. Kınamak, bağırmak, kızmak işgali sona erdirmez. Kimse bize hakkımızı vermez hakkımızı kendimiz almalıyız. Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı gelmiştir. Son Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Müslümanlar hukuk içinde gereken tepkiyi göstermezse inanın bana devamı gelecektir."

Sitene Ekle