BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02

Erdoğan ne diyor, Kızılay Başkanı ne yapıyor?

Kerem Bey ve arkadaşlarının bir masanın etrafında dolardan vazgeçmediğini, Karsaklar firmasıyla iyi niyetli bir sabit kur anlaşması yapmak istediklerini hem vallahi hem billahi dün öğrendim. Hem de bizatihi Kerem Bey'in kendisinden.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bir çağrı yapıyor, milli seferberlik ilan ediyor, Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaşa karşı milletine sığınıyor. 2016 yılında da aynı çağrıyı yapmıştı Erdoğan"Dolardan uzak durun" demişti bize... Bu ülkenin insanı da Erdoğan'ın bir dediğini iki etmedi bugüne kadar, dik durdu FETÖ'ye, Trump'a... bilimum Türkiye düşmanlarına karşı canı pahasına diklendi. 

Türkiye'nin ekonomik savaştan muzaffer çıkmasının nedeni ahalinin Erdoğan'ı dinlemesinden kaynaklanıyor. Erdoğan inandı, millet de ona inandı ve Gezi'den beri kazandığımız zaferler ortada. 

Twitter'da beni tetikçilerinin önüne atıp türlü küfüre ve hakarete maruz bırakan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a benim söylediğim budur. Millet elindeki avucundaki dövizi zarar etme pahasına bozdururken, senin dolar aşkın niye sürüyor ey Kerem Kınık? Trump'ın Türkiye'nin üzerine mermi olarak boşalttığı dolardan niye vazgeçmiyorsun hâlâ? Senden önceki dönemde yapılan sözleşme neticede bir kâğıt parçası değil mi? Bu kadar zor mu o sözleşmeyi yırtıp atmak ve yenisini TL ile yapmak?

Tayyip Erdoğan "dolardan vazgeç" diyor
Kerem Kınık, 2017 yılında kiracısıyla yaptığı dolar pazarlığını anlatıyor bana. Orhan Karsak, 2.7 demişte, kendileri 3 bilmem kaç demişte... 

Kızılay Başkanı, şahsi ve çevresel çıkar karşılığında yazdığımı iddia ediyor. Orhan Karsak'ın arkadaşım olmadığını söylemiyorum sayın Başkan, el hak arkadaşımdır, dostumdur, ağabeyimdir... Dün de yazdım, Orhan Karsak arkadaşım değil, bu ülkenin insanı, senin müşterin, kiracın... dolar çilesi yaşattığın bir iş insanı... Orhan Karsak bir örnek, binlerce iş insanı var böyle... Arkadaşım olduğu için yazmadım yani... Anladın mı sevgili Başkan, hem Kızılay'ın AVM'sinde hem de diğer AVM'lerde... böylesi mağdur edilen yüzlerce iş insanı var... 

Bu arada, bir masanın etrafında Çarşamba günü (Başkan Pazartesi yazmış klavyesi sürçtü herhalde.) Karsaklar firmasıyla "iyi niyetli" bir toplantı yaptıklarını ve konuştuklarını söylüyor Kerem Bey... Günahıma girmiş, (hakkım helaldir) bunu bilmeme rağmen iki yazı yazmışım.

Kerem Bey ve arkadaşlarının bir masanın etrafında dolardan vazgeçmediğini, Karsaklar firmasıyla iyi niyetli bir sabit kur anlaşması yapmak istediklerini hem vallahi hem billahi dün öğrendim. Hem de bizatihi Kerem Bey'in kendisinden. 

Yazdıkları twitter'da öylece duruyor!

Bilmediğim bir şey daha varmış; Orhan Karsak dolar çığlığı atarken, meğer öteki tarafta kiracılarının ümüğünü dolarla sıkıyormuş:

- El cevap Orhan Bey:
- Biz kuru 4.4 olarak sabitledik. Ortalama dolar bazında yüzde 40'a yakın kira indirimi de yaptık. Kızılay, doları TL'ye çevirmiş olsaydı, biz de kiralarımızı TL olarak uygulardık. Yarın TL'ye dönelim, biz de kontratlarımızı yenileyip, TL'ye devam ederiz. 

Var mısınız sayın Başkan? 

Özeti şu:
Başkan işin aslını biliyor aslında.
Yapması gerekeni de...
Ağırdan alması yanlış... ayak diretmesi yanlış. Yapılacak tek şey, Erdoğan'ın sözünü dinleyip, dolardan vazgeçmek. 
Nokta!

Not: Başkan Kerem Kınık en çok onu Trump'a benzetmeme kızmış ve alınmış... Kızma başkan, farkını koy ortaya, hemen bugün dolardan vazgeçersen aradaki farkı sen de göreceksin.

Not: İnternethaber Yayın Grubu olarak yıllardır Kızılay'la çalıştık, düne kadar çalışıyorduk. Fitne ve fesat erbabı bazı kimseler, Kızılay'dan istediğimizi koparmak için böyle bir yazı yazdığımı sağa sola etiketliyor. Kızılay'la ticari ilişkimiz vardı, Başkan Kerem Kınık dün itibariyle buna son verdi. Bunu da böyle bilesiniz... 

Not: Yazdıklarım kişisel değil. Hedefimde Kerem Kınık'ın olması söz konusu değil. Dolar aşkına tutulmasının nedeni de Kızılay'ın menfaatinden kaynaklanıyor. Şahsına yönelik değil yazdıklarım, uygulamalarınadır her kelâmım. Çağrıları işitmemesinedir, dürüstlüğüne, başarısına sözüm yoktur.