BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.490,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Beştepe'deki iftarda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili eski milletvekilleriyle Beştepe'de iftar programında bir araya geldi. Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin önemine işaret etti, sahayı karış karış ziyaret ederek millete sahip çıkmalarını istedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin içlerinde olmadık şeyler yaptığını söyleyerek, "Biz bile bu alavere dalavereleri takip etmekte" zorluk çekiyoruz diye konuştu. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin taktik amaçlı bir araya geldiklerini ifade eden Erdoğan, "Bizim siyasetimiz onlar gibi değil samimiyet siyasetidir" diye konuştu.

Erdoğan, Beştepe'de eski AK Parti milletvekilleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Liste yarışının sona erdiğini ve artık AK Parti'nin en güçlü biçimde Meclis'te temsil edilmesi için çalışacaklarını söyleyen Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin bugüne kadar yapılan seçimlerden farklı olacağını ifade etti. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiğimiz şu günlerde sizlerle bir araya gelmenin anlamlı olduğuna inanıyorum. Yarın da seçim beyannamesini ilan edeceğiz. Milletvekililiği bir bayrak yarışıdır. Kimi bir dönem kimi bir kaç dönem hizmet eden arkadaşımız yerlerini yeni isimlere bırakıyorlar. Mesela 24 Haziran listesinde daha önceki milletvekillerimizden çok sayıda isim yeniden görev üstlendiler. Amaç hizmet etmekse bunun çok farklı yolları var. 

"24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÇOK DAHA ÖNEMLİ"

Her seçim önemlidir ama 24 Haziran seçimleri çok daha önemli bir yere sahiptir. İlk defa cumhurbaşkanı milletimizin oylarıyla belirlendi. Eski sistem artık iyice tökezlemeye başlamıştı. 15 Temmuz'da artık hiçbir şeyin eskisi gibi yürümeyeceğini gösterdi. MHP'nin desteğiyle anayasa değişikliği yaptık ve 16 Nisan'da kabul edilen bu anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçme kararı aldık. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi 24 Haziran'da erken seçime gitme kararı aldık. Bu seçimle yeni yönetim sistemi de devreye girmiş olacak. Bu nedenle 24 Haziran seçimleri herhangi bir seçim değildir. Bu seçimlerde ilk defa partiler kendi aralarında ittifaklar kurarak milletimizin karşısına çıkacak. AK Parti, MHP ve BBP'nin desteğiyle seçimlere gidiyor. 

"ALAVERE DALAVEREYE GİRDİLER"

Cumhur ittifakı diğerlerinden farklı olarak şahsımı ortak cumhurbaşkanı olarak ilan etti. Diğer ittifaklar kendi cumhurbaşkanı adaylarını belirlediler. Bu da ittifaktan çok taktik amaçlı olduğunu gösterdi. Muhalefet partiler kendi içlerinde o kadar alavere dalavereye girdiler ki takip etmekte zorlanıyoruz. Bir bakıyorsunuz milletvekilleri gidip geliyor. Bir bakıyorsunuz listelerde olmadık isimleri görüyorsunuz. Bizim siyasetimiz samimiyet siyasetidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru açıklaması