BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Batı'yı örnek gösterdi: Başka ülke yok biz bir numarayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Batı'da bugün bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren başka ülke yoktur, yaşlılara ve engellilere sunulan ev hizmeti konusunda araştırın bakın dünyada bir numarayız" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, "Bizim kültür köklerimizde de cinsiyet ayrımcılığı yoktur. Batı'da bugün bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren başka ülke yoktur. Yaşlılara ve engellilere sunulan ev hizmeti konusunda araştırın bakın dünyada bir numarayız. Araştırın bakın. Aileye verilen her desteği kadına verilen destek olarak görmek yanlış olmayacaktır.'' diye konuştu.

''KÖKLERİMİZDE CİNSİYET AYRIMCILIĞI YOKTUR''
- Aile kurumunun olmadığı bir toplumun geleceği karanlıktır. Kültür köklerimizde de cinsiyet ayrımcılığı yoktur. Kadına ayrımcılık yapmamız mümkün değildir. Fıtratın gereği yaratılanlara aynı gözle bakılmalıdır. Batı ülkelerindeki insan hakları, kadın hakları ve hayvan hakları tartışmalarının gerisinde çok büyük acılar vardır. Hareket noktamız kendi tarihimiz değil de bizden çok farklı tecrübelerin yaşandığı batı olursa doğru yere varamayız. Kendi meselelerimiz kendi gerçeklerimiz içinde tartışarak doğru yolu bulacağız.

''KADINIMIZ ÜLKEMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATMIŞTIR''
- AK Parti'nin en büyük başarılarından biri de kadına, çocuğa, yaşlıya ve engelliye özel önem vermesidir. Meclis'te 53'ü AK Parti'li olmak üzere 104 kadın milletvekili bulunuyor. Kadın oranı öğretmenlerde yüzde 56'yı bankacılarda ise yüzde 51'i buluyor. Toplam kamu istihdamında kadın oranı yüzde 38'e yaklaşıyor. Çalışma hayatındaki 9 milyon 122 bin kadınımız ülkemizin gücüne güç katmıştır.

''DÜNYADA BİR NUMARAYIZ''
- Dul kadınlarımızı gözettik hiçbir kadınımızın sahipsiz ve korunaksız kalmamasını sağlayacak tedbirler aldı. Okullaşma oranında cinsiyet ayrımını neredeyse sıfırladık. Batı'da bugün bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren başka ülke yoktur, biz bir numarayız. Araştırın bakın. Aileye verilen her desteği kadına verilen destek olarak görmek yanlış olmayacaktır. 

''KADINLA ERKEK EŞİT DEĞİLDİR''
- Adalet herkese hakkını vermektir. Büyük ile küçüğü aynı terazide tartamazsınız güçlü ile zayıfı aynı yarışa sokamazsınız. 100 metreyi kadın erkek aynı şekilde mi koşturacağız? Dünyanın hiçbir yerinde kadınla erkeği her anlamda eşit tutarak elde edilmiş bir adalet yoktur. Önemli olan her iki cinsin öne çıkan hususlarını en ideal şekilde değerlendirerek bir denge kurabilmektir.