BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Engin Cezzar kimdir eşi Gülriz Sururi'yle dillere destan aşkı!

Engin Cezzar kimdir sorusu ünlü oyuncunun ölümü sonrası gündemde. Engin Cezzar'ın eşi Gülriz Sururi'yle evliliği ve aşkı ise dillere destandı.

Abone ol

Engin Cezzar'ın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Engin Cezzar'ın ölüm haberi en çok da ömrünü birlikte harcadığı eşi Gülriz Sururi'yi yıktı. 2011 yılında geçirdiği felç sonrası yatağa bağlı yaşayan Engin Cezzar ile eşi Gülriz Sururi'nin aşkları da efsaneydi. Gülriz Sururi eşi Engin Cezzar için geçen yıl Ayşe Arman'a verdiği röportajda "Ben bu adamı 55 yıldır deliler gibi seviyorum" demişti. İşte sanat dünyasının ünlü ismi Engin Cezzar ve eşi Gülriz Sururi hakkındaki bilgiler.

ENGİN CEZZAR KİMDİR ASLEN NERELİ KAÇ YAŞINDAYDI?

Engin Cezzar 1935 İstanbul doğumluydu. Türk tiyatro, sinema ve dizi sektörünün duayen ismi Engin Cezzar, 2011 yılında felç geçirmiş bir süre hayatını yatağa bağlı geçirmişti.

Robert Kolej'de başlayan tiyatro ilgisi üzerine, ABD'de Yale Drama School'da ve Actors Studio'da eğitim alarak tiyatro sanatçısı oldu.

"Hamlet" rolü ile İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyunculuğa başladı. Daha sonra kurdukları Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu ile yıllarca oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı.

Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosunda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı, "Kaldırım Serçesi" adlı filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını da üstlendi. Eşi Gülriz Sururi'nin yazdığı "Ayşe Opereti"`ni yönetti. Hakkında yazılmış Engin Cezzar'ı Takdimimdir adlı biyografik bir kitap bulunmaktadır.

ENGİN CEZZAR VE EŞİ GÜLRİZ SURURİ'NİN AŞKI

Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman, Şubat 2016'da Gülriz Sururi'yle yaptığı röportajda eşi Engin Cezzar'a olan aşkına ve Engin Cezzar'ın hastalığına ilişkin köşesinden şunları yazmıştı.

"...

Ben öldüm, bittim bu kadına. En çok da Engin Cezzar’la yaşadığı aşkı anlatmasına. Beş yıl önce başlarına bir felaket geldi, Engin Cezzar’ın beynine pıhtı gitti ve felç oldu. Gülriz Sururi ona bebekler gibi baktı, hâlâ da bakıyor. Röportajı okuyunca anlayacaksınız, müthiş bir ikililer.
Bir ara Engin Cezzar, yanımıza geliyor ve Emre Yunusoğlu bu fotoğrafları çekiyor.

Engin Cezzar kimdir eşi Gülriz Sururi'yle büyük aşkları
Gulriz Sururi’nin sevgilisine duyduğu da acıma filan değil, bildiğiniz aşk, bütün bir ömre yayılan aşk. Böyle gerçek aşklar yaşamamız dileğiyle…

ENGİN CEZZAR HASTALIĞI SONRASI KONUŞAMIYORDU

Gülriz Sururi eşi Engin Cezzar'ın yaşadığı felç nedeniyle konuşamamasına ilişkin şunları söylemişti:

"O da benim her şeyim Ayşecim. Konuşamaması bunu değiştirmiyor!"