BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09

En uzun süre yaşayan insanlar hangi ülkelerde?

En uzun süre yaşayan insanlar hangi ülkelerde?

İnsanların tarih boyunca gençlik iksirini bulmak için çok uğraş verdiği biliniyor. Bu iksir hala bulunamamış olsa da bazı ülkelerde insan ömrünün dünya ortalamasından (71 yıl) çok daha yüksek olduğu bir gerçek.

En uzun süre yaşayan insanlar hangi ülkelerde?

2017 Dünya Mutluluk Raporu'na göre en uzun ömürlü insanlar hangi ülkelerde yaşıyor ve bunu neye borçlular?

En uzun süre yaşayan insanlar hangi ülkelerde?

Japonya BBC Türkçe'nin haberine göre, burada ortalama ömür 83 yaştır. "Ölümsüzler diyarı" adıyla anılan Okinawa adası uzun ömre dair bilimsel araştırmaların merkezi haline gelmiştir. Japonya'nın güney adalarında 100 yaşını aşkın 400'den fazla insan vardır. Buradaki uzun ömrün sırrı beslenmeyle ilgilidir. Bölge halkının diyeti bol miktarda tofu (soya fasulyesi suyunun fermantasyonundan elde edilen bir tür peynir), tatlı patates ve balığa dayanır. Yaşlıların aktif bir sosyal çevreye sahip olması ve güçlü mahalle ilişkileri, stres seviyesinin düşmesine ve aidiyet duygusunun gelişmesine neden oluyor. Japonya'daki yaşam kalitesini ve farklı kültürü anlamak için dili öğrenmenin önemi vurgulanıyor.

En uzun süre yaşayan insanlar hangi ülkelerde?

İspanya'da ortalama ömür 82,8 yıldır. Bunda zeytinyağı, sebze ve şaraptan oluşan Akdeniz diyeti kadar 'siesta'nın da payı vardır. Öğleden sonra 2.00-5.00 arasında dükkânlar kapanır, hayat durur. Bu saatlerde İspanyolların siesta yaptığı sanılır, ama aslında çalışma süreleri buna göre belirlenmiştir. İspanyollara göre kısa süreli öğle paydoslarında sağlıklı beslenmek oldukça zordur. Oysa 2-3 saatlik molalarda eve veya restorana gidip düzenli yeme olanağı vardır. Ayrıca insanlar gidecekleri yere gitmek için yürümeyi veya bisiklet kullanmayı tercih eder.

En uzun süre yaşayan insanlar hangi ülkelerde?

Singapur'da ortalama ömür 83,1 yıldır. 'Mucizevi' olarak adlandırılan bir sağlık sistemine sahiptir. Bebek ölümleri ve gebeliğe bağlı ölümler en düşük seviyededir ve önleyici bakıma ağırlık verilir. Ülkede spor merkezleri ve parklar yaygın, buralarda egzersiz yapma kültürü gelişkindir. Bir süre önce yaşlılar arasında stresi azaltma ve ruh sağlığını geliştirme amaçlı bir park bile açılmıştı. Ayrıca sigara ve alkole uygulanan vergi diğer ülkelerden çok daha fazladır.