BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86

En kötü karar...

Mustafa Kemal Atatürk şöyle demiştir: "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır."

En kötü karar...

 Benim çok sevdiğim ve her daim itibar ettiğim bir söz vardır: 'En kötü karar, kararsızlıktan iyidir.' Kesinlikle doğru. Sürünceme de kalan durumların tamamı sıkıntılı sonuçlar doğurmaya müsaittir.

 Gelelim MHP'nin Genel Başkan seçme meselesine; her kafadan bir ses çıkıyor. Genel Merkez'e göre yerel mahkemelerden çıkan yürütmeyi durdurma kararı ile kurultay süreci askıya alındı. Muhaliflere göre ise kurultay süreci kesintisiz devam ediyor. Bu ortamda kafalar karışık iken bir de Oktay Vural meselesi gündeme damga vurdu. Genel Başkan Bahçeli’ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Vural imza atmadı. Bunun sebebinin ne olduğu önemli ancak nihayetinde imza atmadı ve kafaları karıştırdı.

 İşin bir an evvel çözüme kavuşması lazım. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi temyiz başvuru dosyasını 9624 numarası ile işleme aldı. Bu güzel bir gelişme. En kısa sürede neticelenecekse tabi ki. Yargıtay'ın kararına herkes saygı duymalıdır ve hukukun üstünlüğünün bir gereği olarak kararı uygulamada tereddüt etmemelidir. Zaten kimsenin aksini yapma hakkı da yoktur.

 Şuan da Yargıtay'ın bir kararı yokken, ben kanaatimi belirtmek isterim: Kurultay yapılmalıdır. Çünkü sadece delegeler değil, sadece MHP'nin tabanı değil, vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümü bunu istemektedir. En azından benim çevremdeki gözlemim bu yöndedir. Ha kurultay yapıldıktan sonra kim genel başkan olur, o da delegelerin takdiridir ve ona da saygı duymak gerekir.

***

 Diğer konumuza gelelim. Danimarka'nın en ünlü dansçılarından Silas Holst, Alanya'da bir hayvan severin baktığı sokak köpekleri için yarım ton mama yardımında bulunmuş. Aslına bakarsanız bu tip şeylerin mümkün mertebe gizli saklı yapılması uygundur. Dolayısıyla bizimde bunları haber yapmamamız beklenebilir. Ancak gelin görün ki, iyi bir şeyler duymaya çok hasret kaldık. En ufak güzel bir haber görünce hemen paylaşmak istiyoruz.

***

 Dün, Dünya Basın Özgürlüğü günüydü. İnsanlar rahatça düşünebildikleri ve düşüncelerini dile getirirken sıkıntı yaşamadıkları sürece özgürdürler. Buna bağlı olarak, Basının özgür olması fevkalade önemlidir. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesini belirleme de, basının ne kadar özgür olduğu çok önemli bir yer tutmaktadır.

 Mustafa Kemal Atatürk şöyle demiştir: "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır." Gazeteciler yazmalıdır ve yazdıkları içinde baskılara maruz kalmamalıdır.

 Sağlıcakla kalın...