BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

En insanSI robot bu olmalı

Japonların yaptığı robotları insanın içini ürpertiyor. Hatta nefes alanları bile var. İşte son cocuk robot

Abone ol

Boyu 1 metre 30 santimetre, 33 kilogram ağırlığında. Japon bilim adamlarının tasarladığı son hümonoid yani insansı robot, bir kez daha teknolojinin ne derece ileride olduğunu kanıtlıyor.

Bu insansı robot tıpatıp bir insan gibi hareket edebiliyor. Yürüyor, konuşmayı öğreniyor, sandalyenin kenarında otururken bacaklarını sallıyor. İnsandan farkı ise öğrenme kapasitesinin sınırsız olması.

Saçları olmayan, tamamen kel olan bu robot çocuğun en belirgin ve biraz da tüyler ürpertici özelliği tıpkı bir insan gibi nefes alıyor olması. Robotun omuzlarının nefes alıp verme hareketleri taklit etmesi, cansız olmasına rağmen ona canlı ifadesi kazandırıyor.

Biyometrik Bedenli Çocuk CB2 adlı bu hümonoidi 2007'de geliştiren Japonlar, onun 7 yaşındaki bir çocuk gibi hızla öğrendiğini söylüyor. İnsanların yüz mimiklerinden ruh hallerini de anlayabiliyor. Kendisine dokunulduğunda, dokunuşa göre olumlu ya da olumsuz tepki veriyor.

Robotun 'derisi'nin altında ileri derecede geliştirilmiş alıcı ve vericiler bulunmakta. Üzeri silikon yapılmış gri deriyle kaplı olan hümonoid, bu sayede hareket ediyor, tepki verebiliyor ve hatta öğrenebiliyor.