BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03

En büyük sosyal iletişim ağı: Facebook

Yanı başımızdan ayırmadığımız, uyku haricinde günün neredeyse her saat diliminde elimizden hiç düşürmediğimiz telefon yada akıllı mobil cihazlarımız bu çağa damgasını vurmuştur.

Yanı başımızdan ayırmadığımız, uyku haricinde günün neredeyse her saat diliminde elimizden hiç düşürmediğimiz telefon yada akıllı mobil cihazlarımız  bu çağa damgasını vurmuştur.

Telefon görüşmeleri hariç, internet kabiliyeti üzerinden sosyal ağ siteleri sayesinde başta aile bireyleri ve arkadaşlar olmak üzere tüm dünyadaki gelişmeleri yahut kim kiminle ne yemiş, ne yapmışa kadar takip edebilir yorumlar yazabiliriz.

Aktif kullanıcı sayısı milyarları aşan Facebook’un aylık kazancının yaklaşık 2 milyar dolar olması, sanal dünyadaki krallığının devam etmesi demekti.

Lakin Facebook düşündüğümüzden daha büyük.Sanal dünyada halen bayrak yarışını önde götüren Facebook rakiplerine nazaran daha fazla kullanıcı ve kazancının da neredeyse iki kat daha fazla olduğu söylenebilir.


Tarihçe   


Mark Zuckerberg, iki oda arkadaşı ile birlikte 2003 yılında yazdıkları ve geliştirdikleri yazılım ile yeni dünya anlayışımızı değiştirdiler.İlk başlarda Facemash olarak yayın yaptı.

Takip eden yılın Şubat ayında Harvard 2. Sınıf öğrencisi iken  diğer bir oda arkadaşı olan Eduardo Saverin ile yazılımı geliştirip çağımıza damgasını vuran bugünkü ismi Facebook ile yayına başladılar.


Web sitesinin yayına başladığı ilk yıllarda üyelik sistemi Harvard öğrencileriyle sınırlıydı. Sonraki yıllarda genişletilerek, Boston bölgesinde diğer okulları, özellikle Ivy League seviyesindeki üniversiteler, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan tüm üniversiteler ve şirketler, Eylül 2006 itibari ile de 13 yaş ve üstü herkesin dahil olabildiği bir sanal dünya haline geldi.

Rakamlarla Sosyal Medya 
Facebook, her gün 12 milyar mesajın gönderildiği dünyanın en büyük ve en fazla kullanıcısı olan, aynı zamanda çağımızın en büyük sosyal iletişim ağı.

Unutmayalım ki dünya nüfusumuz 7 milyar civarında.1.5 milyar aylık aktif kullanıcı sayısı olan Facebook, 1 milyar kez günlük arama ve sorgulama, 1 milyar günlük kullanıcı sayısı, 850 milyon kişinin takip ettiği popüler kişi sayısı ve 650 milyon günlük mobil kullanıcısı var.What’s App kullanıcı sayısı 500 milyon, 200 milyon kişi Facebook’un iletişim uygulamasını kullanmakta, Instagram kullanan kişi sayısı 200 milyon.Günlük Facebook kullanan 30  milyon küçük işletme sayısı ve Facebook’a reklam veren toplamda 1.5 milyar ticari işletme var. Daha ilginç olanı da Facebook sitesi ziyaretçilerinin yüzde 80’ni Amerika ve Kanada dışından olması.Son verilere göre, Amerikalıların her gün toplamda 40 dakika zaman harcadıklarını ve her beş dakikanın da  1 dakikasını Facebook’ta zaman geçirdiğini biliyoruz.