BIST 9.460
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.503,10
HABER /  GÜNCEL

Emzirme döneminde kilo nasıl verilir?

Emzirme döneminde bir yandan bebeğinizi emzirmek bir yandan da sağlıklı kilo vermek istiyorsanız elmaelma.com'un emzirme döneminde kilo verme haberini okuyun deriz.

Abone ol

Hamilelik döneminde kadınların aldığı kilolar, doğum sonrasında emzirme dönemi derken uzun bir süre fazla kilolarla beraber bu süreç uzamaktadır. emzirme döneminde sütünüzü arttırırken fazla kilolarınızdan da kurtulmak istemez misiniz? elmaelma.com'un haberine göre, anne sütü bebek için yeryüzündeki en önemli besin kaynağıdır. Bu nedenle emzirme döneminde bebeklerin ilk altı ay boyunca emzirilmesi gerekmektedir. Anne sütündeki zengin besin kaynağı bebek için çok önemlidir.

Bu süreçte anne kilo vermek için anne sütünü azaltacak diyetlerden kesinlikle uzak durmalıdır. Anne doğum sürecini normal kilo sınırlamasında gerçekleştirmişse yaklaşık altı ayın sonunda doğum döneminde aldığı fazla kilolarını vermesi mümkündür. Emzirme döneminde anneler 30 gün de iki kilonun üstünde kilo vermeleri önerilmez. Emzirme döneminde günlük 6-7 çay bardağına tekabül edecek şekilde süt salgılanmaktadır. Bu da demek oluyor ki günde 500-600 kalori tüketmek demek.

Bu kalori bir saat boyunca yapılan egzersizle eşdeğerdedir. Kilolarınızdan yavaş yavaş kurtulmak için önerilen dengeli ve düzenli beslenmek ve yeterinde sıvı tüketiminin yapılmalıdır. Emziren anneler, dengesiz beslenme sonucunda hem süt verimi düşer hem de annenin sağlığını bozmaktadır. Aksine emzirme döneminde olan bir anne bu durumu bahane ederek iki kişilik yemek yemek çabalarına da girmemelidir. Bu durumda emzirme döneminde olan bir anne ne çok fazla yemek yemeli ne de fazlalıklarından kurtulmak için diyet yapmalıdır.

Kaynak: elmaelma.com