BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

Emlakçı kadının katili günlerce otomobilde yaşamış!

İstanbul'da emlakçılık yapan ve ofisinin önünde kurşun yağmuruna tutulan 55 yaşındaki Ayşe Melek Öztürk’ün son nefesinde ismini söylediği eski sevgilisi İ.B., Bursa'da 16 gün boyunca saklandığı kiralık otomobilin içerisinde yakalandı.

Abone ol

İstanbul'da çalıştığı emlak ofisine gitmek üzere Beylikdüzü Kavaklı Mahallesinde evinden çıkan 55 yaşındaki Ayşe Melek Öztürk, apartman girişinde silahlı saldırıya uğramış ve Esenyurt Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Annesinin hastanede kendisine müdahale eden doktorlara, ateş eden kişinin eski sevgilisi İlhan Baş olduğunu aktardığını söyleyen Öznur Işık, "Annem 5 sene önce bu kişiyle birlikte yaşamaya karar vermişti. 2 yıldır da bu adamdan uzaklaşmaya, kurtulmaya çalışıyordu. Daha önce aralarında çıkan tartışmalarda annemden özür dileyip tekrar yapmayacağını söylüyordu. Annem, 6 ay önce buraya taşındı. Kendisi adresini öğrenmiş. Bu kişi, 2 ay önce annemin çalıştığı emlak ofisine de silahlı saldırıda bulunmuştu. Polise şikayet ettik. Ancak savcı onu serbest bıraktı" diye konuşmuştu.

Ayşe Melek Öztürk, 10 Nisanda Kavaklı Yeni Camii’ndeki namazın ardından Kavaklı Mezarlığı’na defnedilirken, polis her yerde katil zanlısı İlhan Başı aramaya başladı. ABD’de aşçılık yaptıktan sonra Türkiye döndüğü ve bazı lokantalarda çalıştığı bildirilen İlhan Baş, cinayetin ardından Bursa'ya gelerek araç kiraladı.

KİRALIK ARACIN İÇİNDE YAKALANDI

Daha önce merkez Nilüfer İlçesi Çamlıca Mahallesinde yaşayan ve o bölgeyi çok iyi bilen İlhan Baş, burada aracını gizledikten sonra, içinde yaşamaya başladı. Yaklaşık bir haftadır bölgede çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, araç yakınlarında İlhan Baş'ı yakalayarak gözaltına alındı.

İlhan Baş'ın verdiği ilk ifadesinde, ilişki yaşadığı Ayşe Melek Öztürk ile maddi konularda anlaşmazlık yaşadığını ve kendisini terk etmek istemesi nedeniyle vurduğunu söylediği öğrenildi.

Gözaltına alınan İlhan Baş, sağlık kontrolünün ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a götürüldü.