BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  EKONOMİ

Emekli maaşları bayramdan önce verilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ramazan Bayramı öncesinde emekli maaşlarının bayramdan önce verilip verilmeyeceği ile ilgili ilk kez konuştu. Bakan milyonlarca emeklinin beklediği soruyu yanıtladı. İşte o açıklama...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 24 Tv'de katıldığı programda, çalışma hayatını ilgilendiren konulara ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan Ramazan Bayramı'na değinen Müezzinoğlu, emeklilerin aylıklarının bayramdan önce ödenmesi için çalıştıklarını belirtti.

Müezzinoğlu, "Bayramlar emeklilerimiz için çocukları, torunları sevindirme günüdür. İnşallah maaşları bayramlardan önceki günlerde alabilecekler." diye konuştu.

Kıdem tazminatında yeni sistemin taslağı tamamlandı
Çalışanların yüzde 85'inin kıdem tazminatı konusunda mağdur olduğunu belirten Müezzinoğlu, kıdem tazminatında hakkaniyet, güvence ve şeffaflığın olduğu yeni bir sistemi getirmek istediklerini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, mevcut kıdem tazminatı sisteminden memnun olanların yeni sisteme geçmeme hakkına sahip olacaklarını, bunu çalışanın tercihine bırakacaklarını bildirdi.

Bakanlık olarak kıdem tazminatına ilişkin yeni sistemle ilgili taslağı tamamladıklarını bildiren Müezzinoğlu, taslağın Başbakanlıkta olduğunu, burada son şeklinin verilmesinin ardından sendikalarla paylaşılacağını kaydetti.

Emekli temmuz ayı maaşları SSK Bağkur ne kadar zam alacak?