BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  RAMAZAN

Elmalı Volovan Tatlısı nasıl yapılır?

Ramazan sofraları için bu kez bir tatlı öneriyoruz. İftar sonrası ikram edebileceğiniz lezzetli bir tarif ve işte günün menüsü...

Abone ol

Bu akşam ki konuğumuz ismi farklı lezzeti ise tanıdık tatlılardan olan;elmalı cevizli volovan tatlısı İlk defa bu tatlıyı duyduğum zaman içeriğini isminden anlamıştım lakin volovan kelimesinden nasıl bir tatlı olduğunu kestirememiştim. Tatlıyı yaparken çabucak börek yapmakta imdadımıza koşan bildiğimiz milföy hamurunun şekil değiştirerek volovan ismini alması beni çok şaşırtmıştı.

Gelin birlikte milföyleri volovan yapıp içine elma ve cevizlerimizi dolduralım...
MENÜ

  • Kıymalı Tarhana Çorbası
  • Zeytinyağlı Taze Fasulye
  • Domatesli Bulgur Pilavı
  • Cacık
  • Elmalı Volovan

Malzemeler

*12 adet milföy hamuru
*1 su bardağı küçük parçalanmış ceviz
*2 adet elma
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 adet yumurta sarısı
*Pudraşekeri

Yapılışı

Öncelikle tatlımızın iç harcını yapalım. İki adet elmamızı soyup rendeleyelim. İçine bir tatlı kaşığı tarçın ve bir tatlı kaşığı pudra şekeri koyalım. Küçük parçalar halinde rondodan geçirmiş olduğumuz cevizi de içine ekleyip kısık ateşte beş dakika pişirelim.

Volovanları hazırlamakla tatlımıza devam edelim. Bunun için 10 adet kare şeklindeki milföyden su bardağının ağzı ile yuvarlaklar keselim. Bunları yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize dizelim. Geriye kalan milföylerden de 20 adet çay bardağının ağzı ile küçük yuvarlaklar keselim. Kare olan milföyleri yuvarlak kesince kenarları kalacaktır. Kenarları kaplayıp merdane ile açarak tekrar kesme işlemi yapabiliriz. Milföylerin üzerine yağlı kağıt sererek acarsak hamur merdanemize yapışmayıp rahat bir şekilde açma işlemini gerçekleştirebiliriz.

Kestiğimiz ve fırın tepsimizin içine dizdiğimiz büyük boy milföylerin içini parmağımızla biraz oyup hazırlamış olduğumuz iç harcından bir tatlı kaşığı koyalım. Cay bardağı ağzı ile kesmiş olduğumuz küçük boy yuvarlak milföylerimizi iç harcı koyduğumuz yuvarlak milföyün üzerine ikişer adet olacak şekilde yerleştirelim. Üzerine de yine iç harcımızdan bir tatlı kaşığı koyalım. Böylelikle bir volovan hazırlamış oluyoruz. Diğer milföylerimizi de aynı şekilde hazırlayıp toplam 10 adet volovan şekilli tatlı yapmış olacağız.

Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında milföyler pembeleşinceye kadar pişirin. İki katınada yerleştirmiş olduğumuz elmalı cevizli volovanlarımız hazırdır. Servis ederken üzerlerine pudra şekeri serpip güzelliklerine güzellik katabilirsiniz.