BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  MEDYA

Elif Şafak'tan şok Türkiye yorumu!

Elif Şafak, The Guardian'da 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Şafak, Türkiye için yasaklar ülkesi yorumunda bulunurken HDP'nin başarısını ise bu yasaklara bağladı.

Abone ol
Elif Şafak, The Guardian'daki yazısında 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. İngiliz gazetedeki köşe yazısında Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlandığını iddia eden Şafak, fikirlerinden dolayı insanların "hain" ilan edildiği, tweet bile atamadıklarını yazdı.

Elif Şafak, Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlandığını iddia etti. İngiliz The Guardian'daki köşe yazasında Şafak, insanların fikirlerinden dolayı "hain" ilan edildiğini iddia etti. Şafak, köşesinde "tweet bile atamadıklarını" yazdı.

elif-safak.jpg

HDP'Yİ YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI
 
7 Haziran seçimlerini "Erdoğan'ın yenilgisi" olarak yorumlayan Şafak, HDP'yi öve öve bitiremedi. AK Parti hükümetinin yıllardır kadınlar için oluşturulan yasal düzenlemeleri gözardı eden yazar, HDP'nin eş genel başkanlarından birinin kadın olmasını "Türkiye'de bir ilk" olarak gördüğünü söyledi.
 
Türkiye'de azınlıkların tehdit altında hissettiğini öne süren Şafak, yıllardır Türk hükümetinin ana dilde eğitimi savunmasını görmezden gelerek Kürtlerin bundan mahrum olduğunu iddia etti.