BIST 9.773
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.456,84

DYP'li (!) Nevval Sevindi nerede?

Gazeteci Nevval Sevindi'nin DYP'ye geçişi, büyük (!) bir katılımla gerçekleşti. Sevindi'nin bilgisi, becerisi, entellektüel birikimi, kadın hakları ile ilgili mücadelesi pek itibar görmedi tabii...

Niye?

Şebnem'in Ş'si her şeye yetti çünkü.

Ağar bilmiyormuş...

Ağar bilmeyecek de, Faik İçmeli mi bilecek...

Haşa...

Eee..

Kimdir bu bir bilen?

İlçe Başkanı...

Marketçiymiş, tanışmış Şebnem Hanımla canı bu hanımefendiyi DYP'li yapmak istemiş. Sessiz sedasız tutmuş kızcağızın elini, çıkarmış Ağar'ın huzuruna.

Ne yapsın Ağar?

Bizim Selim Kibar'ın dediği gibi...

"Almasın mı?"

Aldı tabii... Hayırlı olsun...

Olsun da... Şu bir Nevval Sevindi vardı taze DYP'li (!) olan.. O nerede sahi? Ne iş yapar? Hangi projenin altına imza atar? DYP'ye ne tür yenilikler katar? Kadınlarla ilgili hang adımları atar? Ağar'a danışman madem, Mehmet Bey, ne danışır bu hanıma?

İstediğiniz kadar soru sorun siz...

Nevval Hanım'ı gören hacı oluyor!

Nasıl yani?

Şöyle:

Nevval Sevindi bir iki diklendi, iş yapar projeler sundu ama kimse oralı olmadı. Gazeteciydi Nevval Sevindi, fikirlerine önem verilirdi, ne söylese söylediği her şeyden istifade edilirdi:

-Valla doğru yahu seni bizim partiye alalım.

-E alın madem faydalı olacağım.

Tamam mı?

Tamam.. Nevval Sevindi'nin ne zaman yakasına DYP rozeti takıldı, o güzelim bilgiler, birikimler kendiliğinden yokolup gitti. Çünkü Sevindi evin kızı oldu; hiç bir fikrinin ehemmiyeti kalmadı.

Sevindi'nin bazen fazla olduğu da oldu...

Sonuç şu:

Siyasetin dışında el üstünde olan Nevval Sevindi, siyasetin içine girince, bir anda kuş olup uçtu. Ne arayan var, ne soran. O sıradan, sade, kendi halinde etliye sütlüye karışmayan bir DYP'li oldu.

Sahi şimdi nerede acaba?

Bir bilen var mıdır sizce?