BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56

Düz ovada Şebnem Schaefer

Şimdi bakın, bunca şey oluyor, Ağar muhalifleri suskun siz de farkında mısınız? Her şeye rağmen, Ağar ve arkadaşları hiçbir şeyin kıymetini bilmiyor.

Şebnem Schaefer'in Ağar'ın eliyle DYP rozetiyle reşerflendirilmesi, yıllarını bu partiye veren, çamur toz yutarak bugünlere gelen, kar kış demeden, bir dakika olsun yüzünü buruşturmayan emektar DYP'lileri çılgına çevirdi.

Soru tek:

-Ağar'ın bombası bu mu?

İşin garibi, "Seda Sayan DYP'yi bozar mı?" yazımın mürekkebi daha kurumadan Schaefer bombası patladı. Ne yalan söyleyeyim, Ağar ve kurmaylarının böylesi büyük bir katılım (!) gerçekleştireceği aklımın ucundan geçmezdi.

Hakikaten düz ovada Schaefer!

İlhan Kesici dışarıda.

Mehmet Ali Bayar yine öyle.

Aydın Menderes kapı dışarı.

Süleyman Soylu partisinden uzakta.

Ve burada ismini zikredemediğin birçok kişi, dışarıda ama elinde bakire raporuyla kapı kapı dolaşan manken Şebnem Scaefer DYP'de.

Celal Adan'ın ifadesiyle kocaman bir "alkış!"

                                            ***

Oldu, hata ya da değil, bu kızcağızı partinin kapısından içeri aldınız. Tepkiler gelince Ağar'ın yaptığı neydi öyle?

-Benim haberim yoktu!

Yapmayın sayın Ağar, sizin de DYP'nin de ruhunu bilirim ben. Sizin haberiniz olmadan bu partide kuş uçacak öyle mi?

Asla!

O halde dürüst olalım...

Mert olalım....

Schaefer de bu ülkenin bir insanı. Ne olmuş yani, partili olmuş, gönül verdiği bir partiye üye olmuş. Yaptığınızı inkar ederek, niçin hem partinizi hem de bu kızcağızı küçük düşürüyorsunuz? Demirel gibi, yanlışa da doğruya da sahip çıkamaz mısınız?

                                       ***

DYP için Nevval Sevindi ismi doğru tercih. Ama gördüğünüz gibi, Ağar'ın etrafındaki zevat, Sevindi ismini yerle bir etti. Sevindi'nin DYP'ye geçip geçmediği bile farkedilemedi.

Yazık!

Bir de Seda Sayan hadisesi var. Vatan yazarı Mustafa Mutlu'ya açıklama yapmış Ağar; "Biz kimseye teklif götürmedik. Seda Sayan'ın üyeliği gündeme gelmedi hiç" diyor.

Yalan!

Ağar'ın en yakınındaki isimlerden biri bana bu bilgiyi aktardı. Ayrıca teklifi yapan Ağar değil, bir gazeteci! O gazetecinin kim olduğunu, ben de, sayın Ağar da çok iyi biliyor.

Bu ismi açıklarsam, Ağar da, Celal Adan da çok mahçup olur.

                                    ***

Şimdi bakın, bunca şey oluyor, Ağar muhalifleri suskun siz de farkında mısınız? Her şeye rağmen, Ağar ve arkadaşları hiçbir şeyin kıymetini bilmiyor. Muhaliflr "uslu kız" gibi, oturmuş, seçime bir yıl kala partilerine zarar vermek istemiyorlar. Buna rağmen Ağar ve arkadaşları hata üstüne hata yapıyor ve DYP'yi büyütmek yerine geriye götürüyor.

Şunu çok iyi biliyorum ki, DYP'nin dışındaki muhalifler harekete geçerse -ki sabırları taşıyor- Ağar için hiçbir şey bu kadar kolay olmaz.

Ağar başta olmak üzere, Celal Adan, Mümtaz Yavuz, Birol Özcan ve Bahattin Şeker'in transfercilik oyunundan vazgeçme vakti geldi ve geçti. DYP'liler DYP'ye yeni bir şeyler katacak, vizyon sahibi, kültürlü ve insan ilişkileri iyi olan bir kadronun oluşturulması için hala bekliyor.

Vakit azaldı...

İş işten geçmeden Ağar bu ekibi kurmalı.

Aksi halde Ağar'ı Çiller'in elinden hiçbir güç kurtaramaz!