BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Düşen eğitim uçağından acı haber cesetlerine ulaşıldı

DENİZLİ'de dün uçuş akademisine ait uçakla bağlantının kesilmesi üzerine arama-kurtarma ekipleri harekete geçti. İçinde öğretmen ve öğrencisinin olduğu ulaşmak için dünden bu yana çalışma yürüten ekipleri bu sabah öğretmen ve öğrencinin cansız bedenlerine ulaştı

Abone ol

DENİZLİ'de dün sabah saatlerinde, Denizli Çardak Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla telsiz irtibatı kesildi. Bölgede eğitim uçuşu yapan uçakta biri öğretmen pilot, diğeri öğrenci pilot, iki kişi bulunuyordu. Uçaktan en son saat 10.26'da, Merkezefendi İlçesi yakınlarında 'acil durum' bilgisi alındı.
Aydın merkezli Uçuş Akademisi'ne ait uçakla bir daha telsiz teması kurulamaması üzerine bölgeye karadan ve havadan arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Karadan devam eden arama kurtarma çalışmalarına, havadan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait helikopterler de destek verdi. 

Dünden bu yana süren çalışmaları yoğun sis olumsuz etkiledi. Bu sabah açıklama yapan Denizli Valisi Hasan Karahan uçağın içindeki pilotlardan Merve Altun ve Hamdi Yılmaz'ın cansız bedenlerine ulaşıldığı bilgisini verdi.